Hiv

 • #1

  Goedenavond John,

  Is fybromyalgie een auto immuunziekte die de betrouwbaarheid van een hivtest kan beïnvloeden?

  En mocht je een auto immuunziekte hebben moet je dan 1 jaar aachten meg testen?

  Vriendelijke groet

  Reageer
  #2

  Dat is geen auto-immuunziekte. En als je een auto-immuunziekte zou hebben, moet dat er een zijn waar4bij je lichaam geen antistoffen kan aanmaken. En die heb je niet zonder dat je dat weet

  Reageer
  #3

  Oke duidelijk.
  En hoe kan je weten dat je geen auto immuunziekte hebt, kan je het echt niet missen?

  Reageer
  #4

  En dan heb ik het over eentje waar je geen antistoffen kan aanmaken.

  Reageer
  #5

  Dat kun je niet missen.

  Reageer
  #6

  Oke top dank u.

  Laatste vraag valt astma ook onder auto immuunziekte?

  Reageer
  #7

  nee

  Reageer
  #8

  Verder als je een combo / gen 4 test zou doen is het onmogelijk om hiv infectie te missen. Want dan zouden er antigen aanwezig zijn en de test positief zijn.( tekst gekopieerd van een andere vraag op jullie site.)

  Mocht je een auto immuunziekte hebben waar je geen antistoffen aanmaakt? Klopt deze uitspraak dan hierboven?

  Was benieuwd naar wat u daarvan vindt. Klopt dit?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Een infectie zou vooral in het begin gemist kunnen worden omdat er geen antistoffen worden aangemaakt. Theoretisch zou ze niet gemist kunnen worden omdat er idd ook op antigenen wordt getest, maar vooral de eerste weken kan dat toch een verkeerde uitslag geven.
  Maar iemand die een immuunziekte heeft waarbij geen antistoffen worden aangemaakt, weet dat zelf. In dat geval ben je namelijk het hele jaar door ziek omdat je geen afweer hebt. Daar komt je dan wel mee bij in arts en zal er zo nu en dan een ziekenhuisopname nodig zijn

  Reageer
  #10

  Dank u wel voor de duidelijkek uitleg.

  Dus als jezelf na maanden test en je hebt zo een auto immuunziekte waarbij geen antistoffen worden aangemaakt dan is het uiteindelijk wel te zien toch. Ik las iets over iemand die na 4 jaar pas positief werd hierop de forum vond dat zo appart en niet geloofwaardig. Zou best kunnen maar dan ben je echt een one of the million denk ik.

  Was een beetje op google aan het lezen wat ik dus niet meer ga doen. Las over de symtomen van immuundeficiëntie/auto immuunziekte. Als jezelf herlent in 1 van de symtomen. Ik heb zelf 2 keer gehad dat ik naar het ziekenhuis ben gegaan met de taxi omdat ik een verkoudheid te pakken had en het sloeg aan op me longen heb toen predison grjad een kuur van 10 dagen omdat ik astma/brochites en allergie huustofmijt heb. Dacht meteen iemand met een auto immuunziekte wordt ook snel ziek van een griep verkoudheid. Daarnaast las ik ook dat je van medicatie prednison ook een auto immuunziekte kan krijgen ookal ben je ermee gestopt. Sorry voor de lange lap tekst. Dit waren echt mijn laaste vragen.

  Vriendelijke groet,

  Reageer
  #11

  na 4 jaar pas positief werd Dat is idd ongeloofwaardig. Tenzij er eerder iets mis is gegaan met een test
  Als je een auto-immuunziekte hebt waarbij je geen antistoffen aanmaakt, wordt je van de kleinste verkoudheid doodziek en belandt je doorgaans in het ziekenhuis op de IC. En voor de HIV gaat het alleen maar over een AI waarbij je geen antistoffen aanmaakt.

  Reageer
  #12

  Nogmaal hartstikke bedankt voor je uitleg en vooral geduld.

  Je legt dingen super goed uit!

  Fijna avond John.

  Reageer
  #13

  Thanks. Ook voor jou een fijne avond

  Reageer
  #14

  Beste John,

  Nog even terugkomend op gister.
  Ik heb dus 2 of 3 keer (2 zeker)in mijn leven een stootkuur gehad prednison of prednisolon.
  1 keer voor een gezichtsverlaming bell spalsy en 1 keer voor mijn astma toen ik een verkoudheid fe pakken had. De kuren waren elke keer voor 10 dagen.

  Ik las dus dat je door deze medicatie een auto immuunziekte kan oplopen zelf als je ermee bent gestopt. Moet ik mij zorgen maken?

  Is dat dan zo eentje (auto immuunziekte )waarbij je lichaam gegen antistoffen aanmaakt.

  Vriendelijke groet

  Reageer
  #15

  Nee hoor. En zoals ik gisteren al schreef: als je al zo'n auto-immuunziekte zou krijgen of hebben waarbij je geen antistoffen aanmaakt, zou je dat weten.

  Reageer
Reageer op: Hiv
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief