Herpes genitalis en baby

Online ZorgZus
 • #1

  Ik heb af en toe (zo eens per jaar) opeens heel erg pijn aan mijn linker buitenste schaamlip. Meestal zwelt die meteen enorm op en duurt het ongeveer een week voor het weer afzakt. Heb daarbij veel liespijn. Ik heb in het verleden wel eens wondjes gezien en dacht dat het een ingegroeid haartje was. De dokter ernaar laten kijken en die zei direct: dit is herpes. Leek me niet, want heb nooit blaasjes gezien.

  Inmiddels heb ik een baby van 4 maanden en ja hoor, kreeg opeens weer dat gevoel. Dit keer zie ik wel echt de typische herpesblaasjes. Het gaat om dezelfde plek die altijd aangedaan is, overigens. Liespijn, zwelling, alles erop en eraan.

  Ik maak me nu enorm zorgen om mijn baby. Ik weet dat herpesvirussen gevaarlijk zijn voor baby’s maar lees zoveel verschillende dingen. De een zegt dat het alleen de eerste maand gevaarlijk is, de ander heeft het over het eerste halfjaar. De een zegt dat je antistoffen doorgeeft aan je baby en dus niet bang hoeft te zijn (rivm), de ander zegt van niet (mijn huisarts).

  IIk snap er niks meer van, weet niet of dit gezien de blaasjes dan mijn eerste echte uitbraak is of dat ik het al vaker heb meegemaakt én wat dit dan betekent voor mijn baby? Graag advies.

  Reageer
  #2

  Het risico voor de baby is het grootst als er 4-6 weken voor de bevalling sprake is van een eerste infectie. Dat was dus niet zo want de huisarts had dat al veel eerder een keer vastgesteld

  Reageer
Reageer op: Herpes genitalis en baby
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief