Is dit het syndroom van Tietze?

 • #1

  Ik heb vandaag van de dokter de diagnose Tietze gekregen, maar als ik op internet de klachten lees herken ik de meeste niet. Ik heb pijn op mijn linkerborst. Heel diep van binnen en je kan het niet aanraken of indrukken. Deze pijn is nu een kleine week aanwezig en wordt elke dag erger/vaker. Ik word er zelfs wakker van, en heb moeite met slapen op mijn buik of linkerzijde. De pijn straalt soms uit naar linkerarm, oksel of rug.

  Nu staat op informatieve sites dat je bij Tietze de pijn erger wordt als je op de pijnlijke plek drukt, maar dat is bij mij niet zo. Ook is de pijn niet zo extreem. (Heb ergere pijnen meegemaakt.) Het is meer irritant en aandacht vragende pijn dan dat het echt ondraaglijke pijn doet. En het wordt niet erger tijdens inspanning. Ik voel het meestal juist als ik weer ga zitten na een inspanning.

  Een aantal weken geleden kreeg ik van de dokter de diagnose ME, omdat ik van de ene op andere dag doodmoe was. Ik moest na het douchen gewoon een half uur uitrusten, en ik ben pas 32... Deze vermoeidheid heb ik nog steeds, al gaat het inmiddels iets beter.

  Weet iemand of dit verhaal klopt bij de ziekte van Tietze, want het zit mij niet helemaal lekker..

  Reageer
  #2

  Nog een noot: Ademen is ook prima. Ik kan zo diep inademen als ik wil. Daar ervaar ik geen pijn bij. Ook niet met hoesten, niezen, kuchen oid. Ook geen zwellingen zichtbaar.

  Ik rook niet, drink niet, gebruik geen medicijnen. Goede bloeddruk. Ben verder volkomen gezond.

  Reageer
  #3

  hoi!

  ik vind het erg dat je deze pijnklachten hebt...
  zelf ben ik 15 jaar en loop met tietze al een jaar rond.
  Ik weet zelf niet zeker of de klachten die je beschrijft echt tietze zijn maar het kan trouwens wel! Tietze heeft verschillende pijn kenmerken waardoor het erg varrieerd per persoon. Ik heb het bijna over mijn hele boven lichaam helaas. Het ergste van dit verhaal is dat ze geen medicijnen hebben, ze geven alleen pijn stillers mee. Sorry dat ik je niet verder kan helpen maar ik hoop dat je hieraan een beetje meer informatie hebt!

  Reageer
  #4

  Tja ik schrijf voor mijn zoon eindelijk vastgesteld Tietze vandaag in Z.H niet dat ik blij om de ziekte, maar dat we eindelijk Ziekenhuis specialist bekende en vast stelt geanalyseerd wegens onderzoek voor duizenden keer U zoon heeft Tietze we spier borstkas aandoening en beschrijving duiden aan dat 100% de ziekte van Syndroom v Tietze naar jaar op en neer met Ziekenauto 6 weken lang onderzoek zelfs Belgie Genk geweest tussen de oren !! bijna elke avond raak weer Z.H nu maar hopen dat mijn zoon deze last onder controle heeft zelfs zijn Baan hopelijk nog voorzetten hij heeft nog 3 mnd v.d Wajong aanvraag krijgt dat wilt hij echt niet Je kunt de spier v.d borst been niet vervangen ? want als het chronische dat zeker het geval is er weinig aan te doen behalve de spier vervangen lijk mij ? Hij krijgt vaak geen Lucht en valt neer op grond wegens zuurstof gebrek afknelling spier ? soms valt hij 5x op een avond weg soms 10a 15 minuten weg Hij zei vaak ik wil dood ik wordt helemaal gestoord van Ik zei jong nu al opgeven je heb leuke vriendin je leven begin pas kom op Tja gemakkelijk gezegd ( ik weet het dat soms zeer moeilijk is; ik zei zelf doding is niet goed zeker nu al Laat we hopen op beter tijden.!! En opnieuw beginnen ...... wij wonen in het ZuidLimburg welke Arts ons goed helpen v.d Ziekte en verbeteren wij zien alleen Horn en Roermond ? niet in Heerlen of Maastricht ?

  Reageer
  #5

  Het syndroom van Tietze is geen spieraandoening. Dus met het vervangen van een spier los je het niet op. Vraag een verwijzing voor het academisch ziekenhuis in Maastricht.

  http://www.reumafonds.nl/informatie-voor-doelgroepen/patienten/vormen-van-reuma/syndroom-van-tietze

  Reageer
  #6

  ik heb zelf al 4 jaar pijn op mijn borst ik ging naar tientallen dokters en volgde tientallen behandelingen de pijn is zo erg e ik ben altijd zo moe ik word er bij momenten gek van en de laatste x zei de dokter tegen mij stop nu met te onderzoeken wat je hebt en leer leven met die pijn ik zou zo graag willen smsen of mailen met mensen die ook deze ziekte hebben want ik ben uitgeput en ten einde raad ik ben 34 jaar

  Reageer
  #7

  Dag Tom,

  Hebben ze bij jou de diagnose Tietze gesteld? Ik weet ook sinds een week dat ik Tietze heb. Ik weet hoe het voelt..en dat kan echt ondragelijk zijn! Ik heb mij pas ingeschreven bij de Tietze vereniging ... op deze manier kan ik contact houden en ervaringen delen met andere mensen met het zelfde syndroom. Misschien is dat wat voor jou? http://tietze.nl/nl

  Heel veel sterkte !

   

  Liefs Maya

  Reageer
  #8

  Ik heb ook Tietze/costochondritis. De pijn is echt behoorlijk en zet een streep door veel dingen. Ik vraag me af hoe jullie t doen met werken en huishouden/kinderen want ik kan zeer weinig op moment...

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Bij mij is 6 maanden geleden Tietze vastgesteld.
  Na maanden pijn heb ik het 1 en andere geprobeerd.
  Geen koffie meer en vele water gedronken en gesport(geen gewichten).
  En regelmatig naar de osteopaat.dit hielp de pijn te verlichten.
  Ik ben sinds 4 weken geleden begonnen met de Backpod

  Dit apparaat heeft mijn leven eventjes goed veranderd.
  Ik heb nu al 2 weken geen last van pijn op mijn borst!
  Het is niet goedkoop maar je moet hem maar 1 keer kopen en het is het geld waard!

  Reageer
  #10

  beste mensen, voor een jaar geleden werd bij mij ook de ziekte van Tietze gesteld door de huisarts. De pijn op borst en ribben is behoorlijk erg en ja.... ik word ook benauwd. Het vervelende is dat ook het kraakbeen van mijn verhemelte en oren mee gaan doen. Dat is zeer pijnlijk. Het zwelt op en geeft veel druk. Als mijn immuunsysteem wat verzwakt is door een verkoudheid of zo iets, komen de symptomen terug. Dan komen de aanvallen weer opzetten. Alleen fikse pijnstillers helpen. Wie herkent dit ook: verhemelte en oren?

  iedereen veel sterkte. lucky

   

   

   

  Reageer
  #11

  Ik heb dinsdag ook te horen gekregen dat ik het syndroom van tietze heb . Ik moet nu 3x om de 6u ibuprofen 600 nemen, dan is de zeer dragelijk. Maar la ik mijn huishouden (zoals afwassen of kuisen) moet doen komt de pijn zo weer terug. Hoop dat de pijn minderd want soms is het niet te harde van mijn bovenste rib zo uitstralend  naar mijn arm en zo naar mijn rug .

  Reageer
  #12

  hallo ik heb het syndroom van tietse ik ben 19 jaar en ik loop bijna met elke dag met heftige pijn op mijn borstbeen wat kan er aan gedaan worden ik heb morfine tabletten gekregen omdat mijn aanvallen zo hevig waren en ik niet meer op kon staan van het kramperen op de grond wat doen julie er aan iemand die iets weet

  Reageer
  #13

  Al die verhalen doen mij verontrusten. Ik vertelde mijn baas dat er Tietze was geconstateerd. Bij hem was dat ook geconstateerd door een mdl arts. Hij had dit met zn huisarts opgenomen die vertelde dat de diagnose al snel op Tietze uitkomt als men niet weet wat er aan de hand is.  Zijn reactie was daarom naar mij toe: Ach bij mij is het ook vanzelf over gegaan, niks aan de hand. Wat in vredesnaam moet je daar nou mee aanvangen. Inmiddels heb ik een aantal heftige aanvallen gehad en ben zo ontzettend moe dat ik niets meer naast mn werk kan ondernemen.

  Reageer
  #14

  Ziek melden en even wachten totdat de klachten gaan afnemen

  Reageer
  #15

  Vorig jaar kreeg ik pijn rond mijn navel. De huisarts wilde een buikecho. Was niks op te zien behalve volle darmen. Ik kreeg daarna veel pijn in mijn rug tussen mijn schouderbladen. Ik had toen al een paar jaar pijn aan de onderste ribben, maar weet dat aan mijn fibromyalgie. Nadat de fysiotherapeut met dry needling en de acupuncturist de pijn konden doen verdwijnen, is het een jaar redelijk goed gegaan. Wel bleef ik af en toe het gevoel hebben alsof er een hand tegen mijn rug duwde. Een paar weken geleden kreeg ik weer dezelfde klachten. Bloedprikken en weer een buikecho leverde weer hetzelfde op. Ik heb ook veel last van zuurbranden en obstipatie. De huisarts wil niet de diagnose Tietze geven. De fysiotherapeut zegt dat de pijn duidelijk uit het skelet komt. Herkent iemand dit.

  Reageer
Reageer op: Is dit het syndroom van Tietze?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief