liefdesverdriet

 • #1

  Dag iedereen

  Ik ben een man tussen de 25-30 jaar, ik heb iemand 2 maanden geleden via Tinder leren kennen. Ik ben voorheen nooit echt verliefd geworden maar dacht dat dit de ware was, uren sms'en, uren aan de telefoon praten, nooit een moment saai geweest. Ik was enorm gelukkig in mijn leven. We hebben beiden naderhand tinder verwijderd omdat we echt op elkaar aan het focussen waren.

  Nu was het probleem dat ze bijna nooit tijd had om af te spreken, altijd een excuus etc maar wel konden we uren sms'en en bellen. Ze woont ongeveer 20 minuten van mij dus de afstand was niet het probleem maar meer omdat ze zich een beetje schaamde om haar gewicht.

  Omdat ze 3 maal last minute (de dag toen we gingen afspreken) heeft afgezegd heb ik haar met veel moeite moeten blokkeren (op alle platforms, zij heeft mij naderhand ook overal geblokkeerd), dit omdat ik het gevoel had dat mijn eergevoel werd aangetast. 5 minuten later kreeg ik een bericht van haar, uit haar bericht kon ik afleiden dat ze ook droevig was maar ook boos net zoals mij.

  Ik ben er zeker van dat ze zich schaamde om af te spreken omwille van haar gewicht (100% zeker) maar wat ik ook probeerde, ik heb haar niet kunnen overtuigen terwijl de gesprekken altijd perfect waren.

  Ik heb haar dus 3 weken geleden geblokkeerd, eerste week had ik er geen last van, ik was zelfs opgelucht omdat ik geen moeite meer moest doen want het kostte zowel haar als mij veel tijd. Maar de laatste 2 weken voel ik me er zeer depressief over. Ik rook meer, slaap altijd zeer laat, mijn prestatie op werk is zeer slecht zelfs mijn baas heeft door dat er iets niet klopt bij mij. Als ik er een beetje dieper op in ga begin ik al tranen te krijgen.

  Enkel mijn vrienden weten hier iets van en proberen mij erin te steunen maar toch voel ik me er zeer slecht over. Ik weet zelfs dat ze mij stalkt door met de auto voorbij mijn huis te rijden. Ik ben er zeker van dat zij er ook niet goed van is geworden maar zoals ik al zei had ik geen andere keuze omdat ik het gevoel had dat mijn eergevoel werd aangetast (tijd in iets steken en nooit kunnen afspreken). Ik weet dat ik nooit meer iemand als haar zal tegenkomen (op vlak van sociaal) ik kon wel 24/7 met haar sms'en en bellen...

  Ik zou graag willen weten hoe ik dit kan overbruggen want ik zit er diep mee...

  Reageer
  #2

  Hoi,

  Vervelend dat het zo tussen jullie is gelopen!
  Persoonlijk denk ik dat de enige die deze situatie kan veranderen,jij zelf bent.
  Door of toch weer met haar in gesprek te gaan en kijken of er toch meer is tussen jullie en aan haar te vragen er samen met jou voor te gaan.
  Of,hoe hard het ook klinkt, haar los te laten en door te gaan met je leven.
  Je bent nog hartstikke jong,op jou leeftijd dacht ik ook de enige echte ware liefde van mijn leven gevonden te hebben.
  Inmiddels weet ik dat er (gelukkig!!!) nog veel grotere liefdes bestaan.
  Geef het tijd,zoek afleiding en vooral, ga door met je leven,als je niet meer met deze dame in gesprek kunt of wilt komen.
  Een relatie bestaat meer uit met elkaar appen en bellen,als dat er niet in zit,vind ik het geen goede relatie,dan ben je gewoon vrienden of goeie kennissen.
  En realiseer je ook dat er op veel datingplatforms vaak ook mensen zitten die, om wat voor reden dan ook,moeite hebben om contacten te leggen of een relatie aan te gaan. En dus afhaken op het moment dat er een ontmoeting gepland is.
  Misschien is zij door haar schaamte ook zo,dat ze zich prettig voelt zolang ze achter haar telefoon zit,maar zodra het "echt" wordt,niet meer durft.
  Dat heeft niks met het willen aantasten van jou eer te maken,maar met een stuk angst en onzekerheid om afgewezen te worden bij haar.

  Reageer

  Iedereen voelt zich wel eens somber en down, geen zin om dingen te ondernemen en moe en lusteloos. Soms huilbuien zonder echte aanleiding. Normaliter gaat dit ook weer na enkele dagen over. Maar soms houden de klachten langer aan.

  Depressieklachten? Test ze zelf!TEST JEZELF
  Partner content
  #3

  Dag Suzan bedankt voor je bericht.

  Je hebt gelijk, ik was ook van mening dat een relatie meer is dan alleen appen en bellen maar ze zei dat ze meer tijd nodig had. En je hebt gelijk dat ze angst had om afgewezen te worden omwille van haar gewicht. Ze stuurde mij altijd foto's en video's van haarzelf maar dan bewerkt met filters, ik weet natuurlijk niet of zo'n filter je enorm anders kan laten uitzien.

  Ze heeft 2 exen gehad en was zelf ook onder behandeling voor haar psychische klachten. Vrienden zeggen dat ze mij aan het gebruiken was voor aandacht om zichzelf er goed bij te voelen maar ik ben 100000% zeker dat ze zich schaamde omwille van haar gewicht en dat ze altijd foto's en video's stuurde met filters zodat ze er "mooier" uit zou zien, ik ben er zeker van dat ze zich daar ook voor schaamde.

  Terug iets beginnen is zo goed als onmogelijk ik probeer haar los te laten...

  Reageer
  #4

  Het klinkt alsof je eerder een beetje in rouw bent. Dat is logisch als je afscheid neemt van iemand bij wie je je fijn voelde.
  Probeer jezelf goed te verzorgen, en wees trots op jezelf dat je een grens hebt getrokken. Dit was geen basis voor een gezonde relatie, en had waarschijnlijk steeds problematischer geworden.

  Sterkte en vertrouw op de toekomst

  Reageer
  #5

  Dag Alias bedankt voor je bericht

  Ik ben in rouw klopt helemaal... Ik hoop dat ik hier overheen geraak want ik voel me er enorm slecht bij en geniet niet meer van het leven, mijn gedachtes gaan 24/7 naar haar. Ik ga mijn best doen om het te verwerken.

  Reageer
  #6

  Zo zie je maar hoe een datingapp waar je voor de fun op gaat je leven totaal negatief kan beïnvloeden. Ik was voordat ik met haar sprak nooit bezig met liefde, ik was met mijn eigen leven bezig en was "voldoende tot meer dan voldoende" gelukkig in het leven. Maar ik dacht dat liefde mij nog gelukkiger zou maken, niet dus... Het heeft mijn leven verandert en ik kom er zo goed als niet onderuit...

  Iedere morgen en avond buiten oordopjes aandoen en naar depressieve liefdesmuziek luisteren met een sigaret in mijn handen, sigaret op? Meteen een nieuwe aansteken terwijl ik erover nadenk hoe mooi het allemaal had kunnen zijn. Zo breng ik mijn tijd de laatste dagen door. Toen mijn vrienden hetzelfde deden lachte ik hun uit omdat ik vond dat ze zich aan het aanstellen waren totdat ik het zelf aan het meemaken ben.

  Het is nu 1u 's nachts ik zou normaal allang aan het slapen moeten zijn. Ik hoop echt dat ik er zo snel mogelijk onderuit geraak anders zal ik me bij mijn huisarts aanmelden voor behandeling.

  Reageer
  #7

  Het klinkt alsof ze je eerste grote liefde was. Dat is vaak de ergste als die "uit" gaat.  Na een aantal relaties leer je toch een beetje relativeren. Dat het toch niet helemaal perfect was en dat het dat ook niet zou zijn geworden.

  Het is toch ook een stukje jezelf herpakken,ookal voel je je nu verdrietig en depressief. Je kunt er in blijven hangen,maar je kunt ook proberen jezelf bij elkaar te rapen en door te gaan. Dus niet op de bank blijven zitten roken,maar iets gaan doen. Maakt niet uit wat, sporten,tuinieren, je huis poetsen, een puzzel maken of een boek lezen, als je maar wat doet wat je volledige aandacht vraagt. Als je fysiek bezig bent,komt je hoofd even tot rust en slaap je ook sneller en beter. En als je iets doet waarop je je mentaal moet concentreren, werkt dat ook zo.

  Vul je leven weer met de dingen waar je voorheen gelukkig van werd, je zult echt merken dat het gevoel langzaam slijt. En je zult ook ongetwijfeld een nieuwe liefde tegen komen!

  Reageer
  #8

  Dag Suzan

  Ik ben enorm blij dat je tijd neemt om mij te motiveren, daar ben ik je enorm dankbaar voor. Ik ga je tips zeker volgen en hopelijk komt alles goed.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hallo ik ben de topic starter

  We zijn nu wat verder en ik voel me beter, niet 100% maar toch veel beter.

  Mvg

  Reageer
  #10

  Fijn om te horen! Daar spreekt veerkracht uit. Goed weekend

  Reageer
  #11

  Inderdaad Alias, ik kom even terug om het volgende mee te delen en de zaak af te sluiten.

  Deze morgen heb ik haar eindelijk in een winkel gezien (ze weet dat ik daar vaak inkopen doe en ik weet dat zij daar vaak inkopen doet).

  Ik kan meedelen dat ik zwaar gecatfisched ben. Ik weet dat uiterlijk niet alles is maar als je apps gebruikt om je er mooier uit te laten zien en je gezicht dunner te laten uitzien dan denk ik dat iedereen er aandacht aan zal besteden als ze er in het echt ineens dubbel zo breed uitziet.

  Ze had me er al op gewaarschuwd maar had geen idee dat er apps waren om jezelf er dunner te laten uitzien dus dacht ik dat ze een beetje aan het aanstellen was.

  Ik heb niks tegen mensen met overgewicht, ik ben zelf ook niet perfect maar wat mij heeft gestoord zijn die apps om foto’s en video’s te kunnen bewerken…

  Ik weet niet of zij mij heeft gezien maar dat maakt ook niet uit, wel heb ik me er enorm slecht bij gevoeld dat ik gecatfished ben en dat ik er zoveel tijd in had gestoken.

  Nogmaals ik heb niks tegen mensen met een overgewicht. Ik ben zelf ook een avarage guy, het gaat hier enkel om die apps die je toekomstige potentiële partner naderhand zwaar kunnen teleurstellen.

  Fijn weekend

  Reageer
  #12

  Dag iedereen we zijn nu ongeveer een maand verder van mijn laatste bericht. We zijn elkaar nog eens tegengekomen met de auto op een parking, ze zag er helaas 2-3x zo breed uit als op de foto’s…

  We hebben een kort gesprek gehad en alles uiteindelijk kunnen uitpraten en elkaar terug via social media gevolgd maar een relatie zit er helaas niet in.

  We zijn wel enorm blij dat we alles hebben kunnen uitpraten, zij heeft zich geëxcuseerd voor haar fouten en ik voor de mijne.

  Reageer
Reageer op: liefdesverdriet
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief