Psychose

 • #1

  Halo,

  al meer dan 1 jaar merken we bij mijn moeder psychische problemen ze heeft slaapproblemen en vertelt ons verhalen die eigenlijk onmogelijk lijken. Ze wilt mij zelfs daardoor mij niet buiten laten  of dat ik thuis alles opslot doe van ramen en deuren omdat ze dent dat iemand mij gaat ontvoeren.
  ik heb dit ook met de huisarts besproken en ze zei dat het veel op psychose lijken en ik snel dit met mijn moeder moet bespreken en haar naar de dokter brengen.

  maar mijn moeder denkt niet dat ze psychische problemen heeft en alles wat ze ons verteld de waarheid, dat we heel veel spijt gaan hebben omdat we haar niet geloven. Hierdoor maakt ze vaak ruzie met ons en zegt dat we haar niet willen en haar de ettiket geven van schizofrenie, door deze ruzies krigt ze aanvallen en maakt ze thuis alles kapot ,ze heef vaak gezegt dat ze ook niet meer wilt leven en probeerde voor onze ogen zelfmoord te plegen.

  Ik wil haar graag naar de huisarts brengen maar, hoe kan ik dit terug op een goede manier met haar bespreken en een aanval voorkomen? Ik ben bang dat ze terug een aanval gaat krijgen en weer met zelfmoord gedachten komt, ook praat ze weken lang niet meer met mij omdat we haar niet geloven.

  Reactie
  #2

  Dat is een moeilijke situatie. Zoe zou zelf om hulp moeten vragen. Ik zou het toch nog een keer met de huisarts bespreken. Wellicht kan de huisarts hier toch iets in betekenen

  Reactie
Reageer op: Psychose
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief