Bultje onder de penis, talgklier ontstoken?

 • #1

  Goedemorgen,

  Na veel zoeken op dit geweldig forum wil ik toch mijn vraag even stellen zodat een expert er even naar kan kijken.

  Sinds enkele dagen heb ik op de onderkant van mijn penis een klein pijnloos bultje. Eerste instantie schrok ik enorm en dacht aan een SOA maar ik heb in geen half jaar seks gehad dus ik verwacht niet dat het dat is. Na zoeken op dit forum kwam ik er achter dat het naar alle waarschijnlijkheid een talgkliertje is.

  Ik meen me te herinneren dat ik er van de week aan heb gezeten en er toen een heel klein beetje wit spul uit kwam. Gisteren -stom- er nogmaals flink aangezeten en toen begon het wat te bloeden. Het is nu wat rood zoals op de foto te zien.

  Op mijn scrotum en aan de onderkant van mijn penis zitten meerdere witte talgkliertjes die zichtbaar zijn en dat is geen probleem. Ik hoop alleen dat hier een expert me kan vertellen of dit inderdaad een ontstoken talgkliertje is of dat het iets anders is.

  Ik hoor het graag van u.

  Met vriendelijke groet,
  Martijn

  Reageer
  #2

  Kleine toevoeging omdat de eerste foto misschien niet al te duidelijk is, hierbij een nieuwe en betere foto.

  Groet,
  Mart

  Reageer
  #3

  Dat lijkt inderdaad op een talgbultje/kliertje. Een onschuldig verschijnsel. Het uitdrukken was niet zo'n goed idee. Het kan wat ontstoken raken en komt in de regel toch gewoon weer terug. Gewoon zitten laten dus. In de regel gaan ze ook vanzelf weer weg.

  Reageer
  #4

  Tandor, onwijs bedankt voor deze snelle reactie. Super dat mensen zoals u, ons kunnen adviseren via deze site. Ik zal er vanaf nu gewoon vanaf blijven en niet aan denken, het zal vanzelf weer wegtrekken.

  Nogmaals dank en een goede zondag gewenst.

  P.S. de foto's mogen online blijven, misschien kan het iemand met hetzelfde "probleem" helpen in de toekomst.

  Reageer
  #5

  Graag gedaan. Ook voor jou een fijne zondag.

  Reageer
  #6

  Goed dat je ze online mochten blijven want ik heb ook witte stippeltjes aan de buiten kant maar nu krijg ik ze ook in de binnenkant van me penis is het gevaarlijk of gaat het vanzelf weg? (1ste foto is buitenkant)

  Reageer
  #7

  De foto is niet al te duidelijk maar volgens mij zijn het plekjes van fordyce(zie foto's). Dat is verder geen probleem. Vooral niets aan doen. Het is een heel normaal verschijnsel en nagenoeg iedereen heeft ze. Als je ouder wordt gaan ze in de regel ook weg of vervagen.

  Waar zitten ze precies aan de binnenkant?

  Reageer
Reageer op: Bultje onder de penis, talgklier ontstoken?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief