Wassen van je penis?

 • #1

  Hi,

  Ik heb mijn penis nog nooit echt gewassen (huid omlaag doen etc). Ik weet wel een klein beetje wat de gevolgen kunnen zijn.

  Maar mijn vraag is: Hoe moet je je penis nou eigenlijk wassen?

  Ik kan de huid naar beneden doen tot ongeveer de helft (als hij een erectie heeft kan ik het nauwelijks).

  Mvg,

  Anoniem

  Reageer
  #2

  Je kan er eerst glijmiddel op doen, da glijd de voorhuid makkelijker naar achteren.

  Reageer
  #3

  Maar moet ik de voorhuid helemaal omlaag doen dan? Want hij zit wel zeg maar vast aan velletje (dat vast zit aan topje)

  Reageer
  #4

  Je moet je voorhuid zo ver als mogelijk naar achter trekken zodat je eikel geheel ontbloot is. Was je penis nooit met zeep, dat droogt je eikel huid uit waardoor kans op irritatie groter wordt. Gewoon met lauw water maar wel doen, anders vormt zich smegma onder je voorhuid (kans op ontstekingen) en kans op verkleving van je voorhuid aan de eikel.

  Dat velletje waar jij het over hebt, heet je toompje (=voorhuidsbandje/frenulum).

  Nog vragen?
  Gus

  Reageer
  #5

  Nou ik had nog een andere vraag, die staat in dit topic. Nog geen antwoord op (24 uur later..) http://www.dokter.nl/forum/Penis-testikels/302531-Bal-staat-hoog/lager-dan-ander.html#302534

  Maar moet het wassen met een washand? Of gewoon lauw water erover heen later lopen?

  Reageer
  #6

  Je moet zelf weten of je een washand gebruikt of het met je blote hand doet, maar als je er maar voor zorgt dat de penis en eikel schoon zijn. Als jij een washand prettiger vindt, gebruik je een washand.

  Harry

  Reageer
  #7

  Hi,

  Tijdens het douchen heb ik maar even alles nagekeken. Helaas ben ik smegma tegen gekomen. Dit heb ik er handmatig afgehaald en heb daarna 2x (met pauze er tussen) water over mijn penis laten lopen. Zowel boven als onder kant, alle kanten.

  Is het zo voldoende?
  Groet

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Je kunt je penis wassen met water en met zeep, gebruik je zeep zorg dan voor een milde zeep. Zelf was ik mijn penis al tientallen jaren met zeep en ik heb nooit last van irritatie, ik was mijn penis vaak tijdens het douchen, sproei met de douche kop je zaakje met warm water, vervolgens trekje de voorhuid (toompje) met duim en wijsvinger van je af (net als masturberen) sproei de eikel goed nat, dan neem je de zeep, zelf gebruik ik handzeep en sop mijn beide handen goed in, waarna je met beide handen de eikel even goed in zeept, dit kan je een aantal keren herhalen waarna je de eikel met warm water goed naspoeld, herhaal dit bijvoorbeeld vijfkeer en je voelt je herboren.

  Reageer
  #10

  Ik heb ook veel last van de voorhuid naar achteren te halen en als ik het doe plakt het/ als ik lauw water erover heen wil laten gaan brandt het heel erg en weet ik niet wat ik kan doen.

  Reageer
  #11

  Waarschijnlijk heb je een verkleving van je voorhuid. Ga hiermee naar je huisarts. Vaak is het simpel op te lossen met zalf die je via de huisarts krijgt voorgeschreven.

  Reageer
  #12

  Gewoon eikel blootmaken en met water spoelen, of een krachtige straal vande douchkop er op richten, nog lekker ook je komt er mee klaar.

  Reageer
  #13

  ik vroeg me dit ook af maar kun je ook gewoon water van een spons erboven op laten vallen want mijn penis is hypergevoelig, als er iets met maar een hele lichte tik op de eikel komt doet het ENORM veel pijn

  Reageer
  #14

  Ik heb precies hetzelfde!!

  Heb je al een oplossing?

  Reageer
  #15

  ik heb een vraag ik heb uitslag als ik met zeep was op mijn penis wat moet ik doen mag ik zeep zonder zeep wassen 

  Reageer
Reageer op: Wassen van je penis?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief