Groei van de Penis

 • #1

  Hoi iedereen,

  Ik had 2 vragen.

  De eerste vraag is nogal een typische zo te zien op dit forum.
  Mijn leeftijd is 17 jaar en 6 maanden en mij Penis is 13 centimeter in erectie van beneden tot aan de eikel gemeten. Ikzelf voel me hier erg onzeker over. Me vriendin zegt dat die perfect is. Toch heb ik het gevoel dat hij iets groter moet zijn. Iemand tips om van dit probleem af te komen?

  Me tweede vraag is, tot hoelang groeit je penis?
  Aangezien ik al bijna 18 ben ben ik bang dat die niet veel meer gaat groeien. Van mij hoeft hij niet mega groot te zijn. Maar een centimeter of 2-3 erbij zou ik wel fijn vinden.

  Alvast bedankt!

  Reactie
  #2

  Je hoeft je heus geen zorgen te maken. 13 cm is gemiddelde en zeker niet klein. Je vriendin heeft gelijk. Lichamelijke ontwikkeling bij jongens kan tot 21j nog doorgaan, duurt ongeveer zo'n 5j. Of jij nog veel zal groeien weet ik niet. Wanneer begon je lichamelijke ontwikkeling weet je dat ? En hoever sta je er nu mee volgens jou als je vergelijkt met leeftijdsgenoten bvb (beharing, zware stem, spiermassa) ?

  Reactie
  #3

  Beharing begon rond me 12 maar dan meer bij de geslachtsdelen en op mijn benen. Op mijn gezicht is het nu sinds laatste jaar ook bezig maar nog niet zo lang. De baard in de keel kreeg ik rond mijn 13e. En spieren heb ik niet echt gehad. Ik merk wel dat me schouders breder zijn dan vroeger maar ben niet speciaal gespierd of echt breder geworden. Dus ik denk dat het gemiddeld is.

  Reactie
  #4

  ontwikkeling normaal hoor. waarom heb je gevoel dat je penis iets groter moet zijn ?

  Reactie
  #5

  13 cm is zo ongeveer de gemiddelde lengte van een Europees persoon. Je hoeft je echt geen zorgen te maken.
  En hij kan nog iets groeien, hangt af per persoon: bij elk persoon start en eindigt de puberteit op een ander leeftijd. Ook al zou het niet meer groeien, ik zou echt geen zorgen maken. Wees er niet onzeker over.

  Reactie
  #6

  Ik ben ook een jongen van 17 jaar en ik dacht ook hetzelfde. Maar toen ik halferwege 15 jaar was begon hij ineens te groeien, nu 17 centimeter. Daarbij komt ook dat ik geen baard-in-de-keel had en pas net oksel haar. Toen kwam dat ook allemaal. Een vriend van mij en ik praten vaak over ons lichaam, waarvoor we ons schamen en waar we bang voorzijn.
  En we hadden hetzelfde probleem met onze penissen. Bij mij is het al opgelost, maar die vriend van me is net 16 dus hij is er zeker van dat zijne ook nog zal groeien.

  Geen zorgen, het gemiddelde van nederland ligt op 13.4 centimeter. en je hebt nog genoeg jaartjes 😉

  Reactie
  #7

  ik ben 14 jaar bijna 15 en mijn penis is: 9 - 10 cm in erectie is dat te klein of te groot en de beharing is ook niet zo veel.

  Reactie
  #8

  Is niet abnormaal, je bent nog in je lichamelijke ontwikkeling. De kans is groot dat hij zeker nog zal groeien, tot welke leeftijd, dat is bij iedereen verschillend. Hoever sta je dan nu misschien met je lichamelijke ontwikkeling (baard in keel, beharing waar ?, eerste zaadlozing) en tegenover je leeftijdgenoten ?

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik ben een 15-jarige Ghanees(Afrikaans) en meestal wordt gezegd dat donkere mensen grote penissen hebben maar in erectie is die van mij 17 centimeter en in normale toestand misschien 10. Kan het zijn dat het stopt met groeien omdat ik naar de sportschool ga en met gewichten train??

  Reactie
  #10

  @Eric,
  Nee, daar kan het niet aan liggen hoor.

  Groetjes

  Reactie
  #11

  Ik ben 13 geworden en mijn penis is 12cm. Ik merk zeker over mijn vrienden dat ik sneller in de puberteit ben gegaan. dit verschilt gewoon van persoon tot persoon

  Reactie
  #12

  heb zelf ook 13 cm en ben daar tevreden mee. ben zelf nu 21, maar heb gemerkt dat mijn penis de afgelopen tijd dikker is geworden. Is dat normaal??

  Reactie
  #13

  ik ben 17 jaar mij penis is 21cm in een erectie en 14cm slap is dit normaal?

  Reactie
  #14

  Penis lengte:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Human_penis_size

  Reactie
  #15

  Hoi, ik ben Jaden 16 jaar en 6 maanden en mijn penis is wanneer hij slap is 9 cm en in erectie russen 14 cm en 14,5 cm. Persoonlijk vind ik hem te klein omdat hij er altijd zo klein uitziet en ik heb ehoord dat veel vriendjes van meisjes die ik ken met een penis zo root als een vrouwendeodorantbus en dat is echt groot. Ik wil ook een grotere penis hebben. Gaat hij nog groeien of?? Ik ben wanhopig 🙁

  Reactie
Reageer op: Groei van de Penis
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief