Één teelbal is groter dan de andere

  • #1

    Ik ben een jongen van 15 met een groot probleem.
    Ik kwam er laatst achter dat mijn linker teelbal veel groter is dan de andere. Ik voelde eraan en merkte dat naast mijn teelbal ook nog een soort van ronde glibberige bal in zat. Ik hoop dat het niks ergenstigs is en dat ik niet naar de huisarts hoef want dat wil ik echt niet.
    Ik hoop dat iemand me kan helpen.

    Reageer
    #2

    of het uitmaakt dat 1 teelbal groter is dan de andere maakt volgens mij niet echt uit, en dat glibberige ding er naast is waarschijnlijk je bijbal(opslag voor zaadcellen)

    zolang je teelbal zelf glad is is er volgens mij niks aan de hand(geen bobbeltjes die er aanvast zitten)

    Reageer
    #3

    Hoe bedoel je zonder bobbeltje? En ik was ook vergeten te vertellen dat ik ongeveer 2 maanden geleden opeens een rood-blauwe vlek op mijn eikel had (wat op een soort van bloeduitstorting leek) wat na ongeveer 2 weken wegtrok. Dat kan toch ook niet gezond zijn?

    Reageer
    #4

    Normaal gesproken is een bal altijd wat groter dan de andere, maar als dit verschil echt opvallend wordt dan is het altijd verstandig even de huisarts er naar te laten kijken. Misschien zit er vocht in de balzak, een hydrocele dus.

    Reageer
    #5

    Heb je onveilige seks gehad? Misschien heb je wel een bijbalontsteking. Ga naar de huisarts.

    Reageer
    #7

    Is het verschil in korte tijd groter geworden? Dan is er wel degelijk iets aan de hand. Als het altijd al zo geweest is, dan is het waarschijnlijk normaal.

    Reageer
    #8

    Mijn ene teelbal is heel erg groot vergeleken met de andere maar er zit ook wat op, of zou dat de bijbal kunnen zijn?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    ik heb dat ook alleen doet het bij mij ook pijn ofzo als ik eraan zit wat is dat dan ?

    Reageer
    #10

    Mij rechter teel bal is groter dan de linker teelbal dat is al een week ofzo ik hoop dat het tijdelijk is. zo niet aub geef informatie wat ik moet doen.

    Reageer
    #11

    Bijbalontsteking symptomen, oorzaak en behandeling. De bijbal of epididymis ligt direct tegen de zaadbal (teeelbal of testis) aan in de balzak (scrotum). De bijbal is een langwerpig orgaantje, welke bestaat uit de afvoergangen die vanuit de teelbal komen. De is slechts enkele centimeters lang. Het kronkelige buisje bewaart en vervoert de rijpe spermacellen (spermatozoa) tot de eerstvolgende zaadlozing. Een ontsteking van de bijbal, wordt bijbalontsteking of epididymis genoemd.

    De oorzaken van een bijbalontsteking kunnen variëren, afhankelijk van je leeftijd en je gedrag. Bij kinderen wordt het meestal geassocieerd met een urineweginfectie. Bij jonge, seksueel actieve mannen, is er vaak sprake van een seksueel overdraagbare aandoening (soa), overwegend chlamydia, minder vaak gonorroe, of beide. Bij oudere mannen wordt het vaak veroorzaakt door prostatitis (prostaatontsteking), doordat bacteriën de zaadleider ingaan en uiteindelijk pijn in de liezen geven, of een bijbalontsteking. Ook kan en anatomische afwijking van de urinewegen en recent urologisch onderzoek (bijvoorbeeld catheterisatie) een verhoogd risico geven op het ontwikkelen van een bijbalontsteking. [img size=280]http://www.dokter.nl/media/kunena/attachments/legacy/images/280_0_2475765_64270.jpg[/img]

    Reageer
    #12

    Als er een knobbel op je bal zou zitten he..
    Ik neem aan dat dat gewoon duidelijk en meteen voelbaar is?

    Reageer
    #13

    Ja R,
    Dat is voelbaar. Het gaat om erwt grote knobbels.
    Als dat het geval is, is de gang naar de huisarts onvermijdelijk.

    Reageer
    #14

    Ga gewoon naar de dokter! heb ik ook gedaan en ik word overmorgen verwacht in het ziekenhuis voor operatie! gewoon doen! dan weetje direct wat er scheelt!

    Reageer
    #15

    Jullie zijn beter als jullie gewoon direct naar de dokter gaan want ik had een vriend die ook op het medisch forum dingen poste over zijn teelbal enzo
    Uiteindelijk had hij teelbalkanker waar hij ook aan gestorven is.
    Moest hij gewoon naar de dokter gegaan zijn zou hij nog leven maar ja dat is niet gebeurd DUS
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ATTENTIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ga direct met je probleem naar de dokter als je met iets zit over je teelbal.
    Hoe rapper je erbij bent hoe boeter

    Reageer
Reageer op: Één teelbal is groter dan de andere


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief