lichte pijn in balzak

  • #1

    hallo,

    ik heb de laatste tijd last van lichte pijn in mijn balzak soms is het niet en soms wel..

    iemand enige ervaring of is dit normaal?

    groetn

    Reageer
    #2

    Lastig te beantwoorden. Je vertelt erg weinig over de toedracht, het ontstaan van de pijn, hoe lang de pijn aanhoudt, of er sprake is van het optreden van de pijn onder speciale omstandigheden en dergelijke.
    In het algemeen kun je stellen dat de testikels erg gevoelige organen zijn en snel pijnlijk kunnen zijn als er iets verkeerds mee gebeurt. Tevens zijn de testikels waardevolle organen waar je een leven lang mee verder moet. Als je klachten hebt, waarvan je niet zeker weet wat er aan de hand is, maar je er wel zorgen over maakt, laat dan een dokter de balzak eens onderzoeken. Zo via het internet op basis van slechts enkele regels beschrijving zonder extra informatie kun j echt niets zinnigs zeggen over de oorzaak van jouw klachten. dat hjet vanzelf overgaat lijkt gunstig, maar dat het steeds weer terugkomt, is weer erg vervelend. Tja, even naar de huisarts dus, zou ik zeggen.

    Reageer
    #3

    ik ben nogal iemand die me snel zorgen maakt dus ik heb geen zin om weer meteen naar de huisarts tegaan ,maar
    ik las op internet wat dingen over een bal die rondgedraaid zit of een balbreuk?

    zou dat het kunnen zijn misschien ?
    de pijn is vaak maaar heel even en niet sterk bijvoorbeeld net even bij het fietsen of bukken ofzo, mijn ouders denken dat het is omdat mijn lichaam allemaal wat aan het veranderen is ik zit namelijk net in de pubertijd maar ik vind het heel raar

    Reageer
    #4

    Symptomen van een steeldraai zijn anders dan jij beschrijft, dus dat lijkt me niet erg logisch. Een balbreuk ken ik niet maar een liesbreuk weer wel, bedoel je dat? Omdat de klachten mild zijn, denk ik eerlijk gezegd dat jouw ouders een gezonde visie hebben op jouw klachten. Daarnaast vertoon je helemaal geen alarmsymptomen.

    Reageer
    #5

    ik heb er ook al een wat dagen last. en een torsiotestis dan zou de bal zijn afgestorven maar zover ik weet is dat niet het geval , het is heel af en toe een licht stekende pijn in beide kanten maar het meest in de linker kant

    Reageer
    #6

    Bij acute en ernstige pijn aan de testikels ga je altijd direct naar een arts omdat er sprake van zijn van een torsio testis die direct behandeling behoeft om afsterven van de testikel te voorkomen omdat door de torsie (draaiing) de bloedtoevoer kan zijn afgekneld. Dit veroorzaakt een scherpe pijn.

    Ook als je pijn aan de testikels hebt die gepaard gaat met koort, misselijkheid, koude rillingen en bloed in de urine, is een spoedconsult bij de huisarts noodzakelijk.

    Bij mildere klachten aan de testikels die langer aanhoudt dan een paar dagen, zoals pijn die komt en gaat, of een zwaar gevoel in de balzak, is het verstandig een afspraak te maken bij de huisarts voor controle. Dit is ook verstandig is je een onverklaarbaar bultje voelt of wanneer de testikels of de balzak gezwollen is.

    Draag een stevige en goed ondersteunende onderbroek en je kunt gerust tegen de pijn een pijnstiller nemen.

    Neem geen risico's met je edele delen, ze zijn kwetsbaar maar o zo belangrijk.

    Reageer
    #7

    Voor de volledigheid kan een lijstje met mogelijke oorzaken van pijn in de testikels informatief zijn.

    Mogelijke oorzaken die een arts in overweging zal nemen bij een patiënt die pijn heeft aan de testikels zijn:

    Problemen met de zenuwen bij diabetes (diabetische neuropathie)
    Een ontsteking van de testikel of de bijbal (orchitis / epididymitis)
    Een ontsteking van de bloedvaten van de testikels
    Een hydrocele
    Een liesbreuk (hernia inguinalis)
    Nierstenen
    De bof
    Een zaadbal die weer omhoog gaat 'het lichaam in' (retractiele testikel)
    Een tumor (goedaardig of kwaadaardig)
    Spermatocele
    Trauma (voetbal in de balzak)
    Torsio testis (steeldraai)
    Een niet-ingedaalde testikel (cryptorchisme)
    Urineweginfectie
    Varicocele (vergrote aders in het scrotum)
    Vasectomie

    Als de klachten blijven aanhouden en de oorzaak is niet bekend, ga dan naar de huisarts voor onderzoek aan de zaadballen.

    Reageer
    #8

    Nick, jouw ouders zijn geen dokter. Bij dit soort klachten is het beter dat je even naar de huisarts gaat voor een onderzoekje. Je hoort geen pijn in je balzak te hebben, en als het iets is, dan ben je er op tijd bij, en als het niets blijkt te zijn, dan weet je het tenminste zeker.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb sinds gisteren pijn in de balzak, meer aan de rechterkant. Het is geen erge pijn maar fijn is het zekerniet, soms zijn het steken, ik voel geen hard knobbeltje of merk geen abnormale verschijnselen. De ballen voelen ook niet hard aan maarja wat is hard, ik heb meer het gevoel dat de pijn achteraan zit in de balzak.
    Herkent iemand dit? De pijn is eveneens niet constant aanwezig, ik ben een beetje misselijk en vermoeid maar deze vermoeidheid is al van voor de pijn die optrad.

    Reageer
    #10

    De balzak trekt eveneens op bij de pijn maar vertoont geen andere verschijnselen.

    Reageer
    #12

    ik weet wel wat een balbreuk is, een balbreuk is dat er een breuk in de bal komt en de bijbal die erin zit naar buiten komt en die word vele malen groter dan de normale bal, ik heb er 20 jaar geleden 1 gehad en nu heb ik er weer 1 aan dezelfde bal. is erg pijnlijk en je weet niet hoe je zitten of staan moet, enige wat je dan kan doen is een pijnstiller nemen en hopen dat het na een paar dagen weer afzakt, er is geen medicijn voor en opereren doen ze niet.

    Reageer
    #13

    Ik ben bijna 15 jaar en ik heb af en toe een stekende pijn aan mijn rechter bal. K voel het vooral als k hem aan raak enzo. Ik voel verder geen gekke dingen enzo. Ik heb dit vooral s'avonds.

    Reageer
    #14

    Het zou een lichte ontsteking kunnen zijn van de bijbal.
    Ga eens even langs bij je huisarts

    Reageer
    #15

    Dankjewel tandor ik heb er nu bijvoorbeeld geen last meer van terwel ik er een uur geleden wel pijn aan had

    Reageer
Reageer op: lichte pijn in balzak


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief