Irritatie puntje eikel

 • #1

  Hallo,
  Sinds enige tijd heb ik irritatie aan het puntje van mijn eikel. De verschijningsvorm veranderde in het begin zoals te zien op de foto’s. Overigens heb ik nooit pijn of jeuk ervaren maar wel gewoon een geirriteerd gevoel.
  Zo was de plek eerst rood en leek dikker. Daarna leek het uitgedroogd met schaafjes, (dag erna weg) en toen kreeg ik na masturbatie te maken met een vuurrode kleur met wat glimmend oppervlakte.
  Na enige tijd met water goed te spoelen had ik nog steeds een gevoelige punt en een lichte jeuk op die plek en dus ben ik Daktarin gaan smeren. Na 8 dagen was het nog steeds vrij rustig maar omdat ik een kleine verdikking bleef zien (met het gevoel alsof er een luchtbelletje zit) ben ik naar de huisarts gegaan. Het was toen al een week niet rood.
  Sindsdien gebruik ik Triamnicolonacetadinecreme. Nu weer een week later is de punt wat roder en verder niet veel veranderd (in mijn beleving) zoals te zien op de 4e foto.

  Kunt u mij tips geven wat te doen, want de huisarts dacht niet aan een schimmel terwijl ik daar van overtuigd was. En de huidige roodheid wordt vermoed ik veroorzaakt door de Triamnicolon waarvan ik denk dat het verder weinig tot niks doet….

  Misschien even overal mee stoppen?

  En waarom adviseer je trouwens Canestesen tegen schimmels en niet Daktarin?

  Hoor graag uw advies.

  Groet Johan

  Reageer
  #2

  dit is dus 3 weken geleden voordat ik Daktarin en Triamnicolon gebruikte, maar na een week goed spoelen, mijnsinziens dus vandaag de dag weinig veranderd.

  Reageer
  #3

  Stop eens even met smeren en kijk dan hoe het gaat. De creme kan de huid namelijk wat dunner maken en daar kun je dan ook weer irritaties van krijgen
  Canesten heeft een andere werkzame stof die vaker beter werkt.

  Reageer
  #4

  Dank! Ik ga het in overleg even stopzetten.
  Hartelijke groet

  Reageer
  #5

  Hoi Johan,

  Ik heb bijna hetzelfde. Ook al langs de dermatoloog geweest, die zag er niet direct iets spannends in (mogelijk verwijde bloedvaatjes). Gebruik nu een hormoonZalf. Na het smeren wordt de kleur minder rood, maar volgende ochtend is de rode kleur helaas toch weer terug (zie voor en na foto) Benieuwd wat er bij jou uitkomt.

  Reageer
  #6

  Dank voor het delen van jouw ervaring. Het lijkt er zeker op. Bij mij Was het soms wat rood en andere dagen een normale kleur. Sinds ik de hormoonzalf smeer is het rood/paars van kleur en lijkt het wat gevoeliger maar misschien niet het goede zalfje. Ik laat het weten over een tijdje hoe het ermee is.

  Reageer
  #7

  Top! Hoor het graag

  Reageer
Reageer op: Irritatie puntje eikel
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief