Knobbeltje bijbal

 • #1

  Hoi, tijdens het controleren van mijn balzak voelde ik een knobbeltje dat er al zit zolang ik me kan herinneren. Het zit exact aan de bovenkant (op de aansluiting van de bijbal naar de teelbal).

  Bij mijn andere bal loopt dit echter meer geleidelijk over. Mijn vraag: moet ik me hier zorgen over maken of is dit normaal?

  Reageer
  #2

  Het rare is ook dat ik het soms wel kan ‘vinden’ en soms niet. Hoe erg ik ook me best doe, dan voel ik op exact dezelfde plek maar dan loopt het ineens wel geleidelijk over.

  Reageer
  #3

  Excuus voor het laatste bericht van 8:22. Dat is niet geheel juist. Ik moet gewoon beter ‘zoeken’ en dan vind ik het wel. Wel is het zo dat ik het de ene keer makkelijker vind dan de andere keer.

  Reageer
  #4

  Dat kan gewoon een deel van de bijbal zijn. Zit er niet te veel aan!

  Reageer
  #5

  Gelukkig! Bedankt voor het antwoord. Het voelt een beetje aan als het einde van de bijbal zegmaar. Dat het eindigt en overgaat in de teelbal.

  Maakt het ook niet uit dat het knobbeltje beduidend harder is dan de rest van de bijbal? Het is best wel een hard bobbeltje namelijk (heb er voor de rest geen last van).

  Reageer
  #6

  Ik merk trouwens dat ik iets gelijks voel op de andere bal, op dezelfde plek. Dat is echter een heel stuk kleiner. Zal wel gewoon bij de bijbal horen denk ik. Wat denkt u?

  Reageer
  #7

  Ik denk dat het toch een deel van de bijbal is. Probeer er nou wel zo veel mogelijk vanaf te blijven voordat je zelf klachten veroorzaak

  Reageer
  #8

  Nog even een extra vraag. Teelbalkanker ontstaat toch niet op de bijbal of aan de onder/bovenkant van de teelbal?

  Dat ontstaat toch aan de voor/zijkant van de teelbal?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  die ontstaat in de regel IN de teelbal

  Reageer
  #10

  Maar zodra het te voelen is ‘op’ de teelbal. Waar zit dat dan?

  Reageer
  #11

  In de bijbal bijvoorbeeld. Maar dan zal het in de meeste gevallen een cyste zijn en geen teelbalkanker

  Reageer
  #12

  Het harde knobbeltje wat zit op de plek van de overgang van bijbal naar teelbal. Heeft u daar toevallig een benaming voor?

  Reageer
  #13

  Nee. Ga gewoon naar de huisarts en laat ernaar kijken als het je zo bezig blijft houden

  Reageer
Reageer op: Knobbeltje bijbal
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief