Schimmel gaat niet weg

 • #1

  Iets meer dan een jaar geleden heb ik een schimmelinfectie in mijn liezen opgelopen. Inmiddels ben ik vier keer naar de huisarts geweest, heb ik 4 crèmes en een 14 daagse pillenkuur ondergaan, maar zonder succes. Ik droog me goed af na het douchen, heb goede hygiëne, drink voldoende water, maar de schimmel neemt alleen maar toe.

  Ik heb eerder last gehad van kalknagel, en heb sinds kort na ieder kappersbezoek contacteczeem op mijn achterhoofd. Ik snap werkelijk niet wat ik fout doe om dit alles te verdienen. In het verleden ben ik vrijwel nooit ziek geweest, en anders dan ADHD heb ik geen enkele aandoening. Maar nu word ik continu geteisterd door hardnekkige schimmels.

  Ik kan weer naar de huisarts, maar ben bang dat ik het zoveelste zalfje voorgeschreven krijg. Ik lees ook overal op internet dat de schimmel met een paar weekjes smeren zo voorbij is, als het niet al vanzelf weg gaat. Waarom gaat het bij mij dan zo moeilijk? Kan het zijn dat ik een verminderde weerstand heb? Heb ik nog andere opties dan een zalfje?

  Extra info:
  Ik verwacht dat het om de Candida schimmel gaat en de medicijnen die ik heb gebruikt zijn: Triamcinolonacetonide crème, Terbinafine tabletten, Loprox crème, Miconazolnitraat crème en Ketoconazol crème.

  Bij voorbaat dank...

  Reageer
  #2

  Het kan een verminderde weerstand zijn. En transpireren kan daar erg invloed op hebben. Maar het zou ook kunnen dat het een bacterie is die de klachten veroorzaakt. Vraag dus een verwijzing voor de dermatoloog

  Reageer
Reageer op: Schimmel gaat niet weg
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief