Is mijn besnijdenis te st"/> Is mijn besnijdenis te strak gedaan, of lijkt dat maar zo? - Medische Forum - Dokter.nl

Is mijn besnijdenis te strak gedaan, of lijkt dat maar zo?

 • #1

  Beste dokter,

  Bijgaand twee foto's: één van de penis in slappe toestand en één van een erectie. Ik ben inmiddels bijna 3 weken (20 dagen) geleden besneden. Ze hebben het blijkbaar zo gedaan dat in slappe toestand de eikel nog ongeveer tot de helft bedekt kan zijn door de penishuid. Krijg ik echter een erectie, dan kan ik de huid niet verder terugschuiven dan op de foto. Trouwens, ook in slappe toestand kan ik de eikel nauwelijks tot niet verder ontbloten dan zoals op de erectiefoto. Mijn eerste foto is: is dit normaal na een besnijdenis? Ik kan nog steeds het wondgebied niet zien en kan niet eens controleren of er nog hechtingen zitten. Daar zou ik toch bij moeten kunnen, of vergis ik me daarin?

  De tweede vraag is deze: als ik een erectie heb, zie erectiefoto, dan zit de overgebleven huid helemaal bovenaan erg strak om de eikel heen, je ziet ook dat er een soort versmalling zit daar: de penis is eronder veel dikker. Ik merk ook dat het pijnlijk wordt als er druk op komt te staan. Als ik bijvoorbeeld moet hoesten terwijl ik een stevige erectie heb, doet dat een beetje pijn in en rond de eikel, je moet dan denken aan een soort drukpijn. Alsof de eikel heel even uit wil zetten, maar wordt afgeknepen door die huid, zou je bijna denken.
  Klopt het dat die huid aan de rand van de eikel zo strak moet zitten, of hebben ze dit te strak gedaan? Ook als de penis maximaal stijf wordt, begint het pijnlijk te worden, dan komt er erg veel spanning op te staan. Ik weet niet zo goed wat ik mag verwachten, of dat dit nog gaat veranderen in de komende weken. Ik masturbeer natuurlijk nog niet, aangezien ik nog maar op drie weken zit, maar heb enkel even een erectie veroorzaakt als test. Maar als ik straks als het genezen is weer seksuele activiteiten mag bezigen, mag dat natuurlijk geen pijn doen omdat het te strak zit, dan brengt de besnijdenis me van de regen in de drup...

  Een hoop vragen, ik hoop dat u er wat over kunt zeggen op basis van de foto's.

  Reageer
  #2

  je hebt gelijk. dat had anders gekund. Ga terug naar de chirurg en lat ernaar kijken

  Reageer
  #3

  Kunt u uw reactie nader verklaren? Wat had er precies anders gekund en hoe?

  Reageer
  #4

  Hoe had het volgens u eruit moeten zien en is het nu nog wel mogelijk om dat te realiseren?

  Reageer
  #5

  iets meer besneden. het lijkt nou nog steeds wat vernauwd

  Reageer
  #6

  Ik denk dat er nog wel wat aan te doen zou zijn, maar dat moet de chirurg beoordelen

  Reageer
  #7

  Dus in feite wat er nu gebeurt is als de erectie op zijn hevigst is, dat de huid nu de hele penis afknijpt. Dat was vóór de besnijdenis nooit het geval. Toen was het alleen zo dat de eikel permanent bedekt was door de voorhuid. Ik ben nu bang dat als ik een orgasme zou krijgen, dat de samentrekkingen heel erg veel pijn zouden doen en dat de ejaculatie door afknijping wordt belemmerd.

  Reageer
  #8

  Ik weet niet of het zo een belemmering vormt. Laat er ieder geval naar kijken

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik heb de poli urologie gebeld, ze hebben mijn controleafspraak vervroegd (die stond pas begin juni, belachelijk laat), maar helaas kon het niet verder vervroegd worden dan over ruim twee weken, wel veel eerder dus, maar blijkbaar vonden ze het niet urgent genoeg om mij à la minute te laten langskomen. En het is nu bij een andere uroloog.

  Is het nog te verwachten dat mijn klachten komen doordat het nog maar 3 weken geleden gebeurd is, of is dit iets wat waarschijnlijk zo gaat blijven? Het gebied waar het gehecht is voelt onderhuids overigens nog wel vrij gevoelig aan, vooral wanneer de penis slap is.

  Verder heb ik ook dat het nog een soort van pijn doet aan de eikel (beklemmend gevoel) als ik bepaalde spieren aanspan in mijn onderlijf als ik aan het poepen ben, meer specifiek de spieren die je aanspant ná de ontlasting (zijn dat de bekkenbodemspieren?). De penis is op zo'n moment in slappe toestand... Zouden deze klachten ook nog te verklaren zijn?

  Reageer
  #10

  Het lijkt er zo niet op dat er nog zwelling in de penis zit. Maar eens even afwachten.
  De andere klachten kunnen door de bekkenbodemspieren veroorzaakt worden

  Reageer
  #11

  Dank.
  Is er ook een verwachting uit te spreken na hoeveel weken na de besnijdenis de gevoeligheid van de penis doorgaans weer normaal wordt? Ik heb nog steeds wat moeite met bepaalde handelingen, met name als ik een broek aan heb, zoals bijvoorbeeld me staande voorover buigen om iets van de grond op te rapen, of zittend op de rand van mijn bed mijn schoenen eronder vandaan te trekken. Het is dan nog allemaal heel ongemakkelijk daar beneden. Staat daar ook 6 weken voor? Of zou dat eerder weer normaal moeten zijn?

  Reageer
  #12

  dat kan een aantal weken duren, maar dat is toch voor iedereen anders

  Reageer
  #13

  Intussen ben ik op bijna 4 weken na de besnijdenis. Er zijn bepaalde verbeteringen. Zo kan ik nu wel de volledige eikel blootleggen, ook tijdens de erecties.

  Ik heb nu eigenlijk hoofdzakelijk twee problemen.

  Het eerste is dat de huid van de penis, rond de plek waar de huid naar binnen toe omgeklapt is over de eikel, makkelijk irriteert door vocht en dus ook pijnlijk kan worden. Ik weet niet goed wat ik hieraan kan/moet doen.

  Het tweede en grootste probleem is dat ik er erg veel last van heb dat de penis niet meer lekker zit. Ik draag nog steeds strakke onderbroeken, maar als ik zit is het vervelend als ik mijn benen naar elkaar toe beweeg, omdat ik dan het gevoel krijg dat de penis ergens klem komt te zitten, waarschijnlijk door de kleding. Hierdoor zit ik veel met mijn benen wijd. Ook komt mijn penis erg in de verdrukking (qua gevoel) als ik me voorover buig (met name zittend), om iets van tafel te pakken. Ook tijdens het lopen heb ik erg veel last van de penis in de broek. Ik loop hierdoor nog steeds niet normaal en tevens langzamer dan ik voorheen liep. Ook het feit dat de eikel steeds kurkdroog wordt, voelt vervelend. Is hier ook een remedie tegen in het dagelijks leven?

  Het vervelende is ook het feit dat de penis, op het moment dat ie niet lekker zit, stijver begint te worden, tot een soort 25-50% erectie. De penis gaat hierdoor nog vervelender zitten en dan ga ik nog ongemakkelijker lopen of zitten. Ik moet me dan heel stil houden in de hoop dat ie weer slap wordt en dan heeft ie weer even wat meer de ruimte. Maar bij het minste of geringste wordt ie weer stijver. Is hier iets aan te doen? En verdwijnen in algemeenheid deze ongemakken ook na een aantal weken? Of blijft een besneden man altijd last houden van dergelijke ongemakken in de broek? Ik hoop het toch niet, anders levert deze besnijdenis me meer ellende dan voordelen op...

  Hopelijk kunnen mijn vragen beantwoord worden.

  Reageer
  #14

  Voor de genezing staan toch wel zeker 6 weken. Ongemakken kunnen er zeker zijn, maar het is toch wat vroeg om daar dan al consequenties aan te verbinden. Maar wellicht reageren er nog mannen die dan uit eigen ervaring kunnen spreken
  Je kunt ook eens kijken op:
  dokter.nl/forum/penis-testikels/185015-na-een-besnijdenis/

  Reageer
  #15

  Dat is inderdaad een nuttig topic om door te lezen. Toch nog een vraag: Ondanks dat mijn eikel erg droog is, voel ik vaak aan de onderkant van de eikel, bij het litteken van het toompje, een dun laagje gel-achtig vocht (geen sperma of voorvocht). Zou dit na bijna 4 weken nog altijd wondvocht kunnen zijn? Het littekengebied daar irriteert ook nog wel enigszins, dus moet ik me zorgen maken om een infectie of ontsteking, of is dit gewoon een normaal verschijnsel? Er komt ook vaak een wat onfrisse lucht van de penis af als ik het overgebleven huidje helemaal terugtrek en het 'kloofje' tussen de eikelrand en de vastgehechte huid bloot komt te liggen. Ik spoel dit wel dagelijks goed schoon...

  Reageer
Reageer op: Is mijn besnijdenis te strak gedaan, of lijkt dat maar zo?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif