Rand penis ietswat blauw?

 • #1

  Hallo,

  Ik ben een jonge man van 26 jaar oud en zit met een vraag. De rand aan de onderkant van mijn penis lijkt iets wat blauw. Is dit normaal? Het is mij eigenlijk nog nooit opgevallen en vraag mij dit af. Ik heb geen last van irritaties of jeuk of dergelijke.

  4 Maanden geleden heb ik een SOA test gedaan waarbij alles (gelukkig) negatief was. Nu weet ik dat dit geen enkele zekerheid bied daar ik met mijn vriendin onveilig seks heb.

  Iemand advies?
  Alvast bedankt.

  Reactie
  #2

  Een blauwe rand aan de corona (zo heet de rand van de eikel) is fysiologisch. Dit is normaal en geen SOA. Indien je minder aan de penis zit (masturbatie) zullen de klachten van een blauwe (doorbloeding) minder worden. Rust nemen dus.

  Reactie
  #3

  Gelukkig maar. Ik zal het aan mijn vriendin doorgeven!!!

  Bedankt voor de reactie.

  Reactie
  #4

  Let erop dat een forum de mening van goedbedoelende medeforummers geeft. Bij medische problemen moet je altijd de huisarts vragen. Als de blauwe rand bij jou iets anders is dan er hier geschreven wordt, zou dat erg vervelend zijn als je er niets aan had laten doen, omdat iemand hier zegt dat het wel goed zit. Het is jouw eigen verantwoordelijkheid er dus verder niets mee te doen.

  Reactie
  #5

  Ik heb dezelfde blauwe rand, ik deed het juist heel rustig aan en toen had ik voor de eerste keer seks en daarna kreeg ik een blauwe rand, ik ben alleen gepijpt, ik heb zelf niks gedaan waarvan ik een soa kan oplopen, dus het heeft zeker weten niks te maken met een SOA. Alleen wat is rustig aan doen. Ik bevredig mezelf weinig en heb nooit meer seks, hoe lang moet je zonder bevredigen wil het over gaan dan?

  Reactie
  #6

  Blauw is een teken van zuurstof tekort.

  Reactie
  #7

  Dit is niet bepaald een ziekte of een aandoening maar meer een gevolg van overbelasting van een ongetraind lid. Enerzijds dus wat minder masturberen, maar het zal minder worden naarmate de huid wat steviger geworden is, als je meer zult masturberen. In ieder geval lijkt het niets ernstigs.

  Maak je je toch zorgen, ga dan even naar de huisarts en laat de huisarts middels een lichamelijk onderzoek beoordelen wat de status is van de blauwe rand om de corona van de glans (= rand van de eikel)

  Reactie
  #8

  Een blauwe verkleuring van de glans is meestal een gevolg van een bloeduitstortinkjes of enige ondiepe schade aan de bloedvaten van de bovenste doorbloedde huidlaag van de glans als gevolg van wellicht te hardhandig masturberen.

  Deze bloeduitsortinkjes vervagen in de loop van een paar weken. Als de verkleuring geen 'blauwe plek' is als gevolg van (geringe) vaatschade, dan is een andere mogelijkheid dat de plek kan worden veroorzaakt door een naevus (moedervlek). Dit is meestal een blijvende verandering en verdwijnt niet meer in de loop van de tijd de tijd.

  De relatie tussen de rand van de glans en de blauwe plek juist op de rand, wijst eigenlijk met hoge waarschijnlijkheid op wat al te hardhandig masturberen. Hierop is de huid van de glans niet gemaakt, een vagina is van binnen veel zachter, en zal dit minder snel veroorzaken.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Lees ook:

  Blauwe rand eikel:
  http://www.dokter.nl/forum/Penis-testikels/216996-Blauwe-rand-eikel.html

  Pijnlijke eikel:
  http://www.dokter.nl/forum/Penis-testikels/140013-pijnlijke-eikel.html

  Reactie
  #10

  Hallo ik ben een jongen van 15 jaar en mastrubeer regelmatig maar ik heb het zelefde aan de hand mijn eikel rand is echt blauw ik heb je raad opgevolt om rust te nemen maar na 2dagen niet mastruberen is er niets veranderd ? wat nu...

  Reactie
  #11

  onzin door rust wordt t niet minder,want ik rust al maanden en nog steeds t zelfde

  Reactie
  #12

  Maak de eikel ook schoon dit kan misschien ook helpen

  Reactie
  #13

  Graag antwoord:

  1e. Zie respons Pieter: zeer waardevol
  2e. Niet duidelijk is of je besneden of niet
  3e. Zo nee, kun je je voorhuid over eikel trekken
  4e. Kan je klaarkomen door heel rustig te trekken?

  We wachten op je antwoord.

  Reactie
  #14

  Zie en lees a.j.b. wat Annelies, Jaime en Pieter geschreven hebben. Dus bij twijfel ga naar je HA.
  Geheel mee eens.
  Zou je willen reageren op deze suggesties, waardoor men voor l*l op je probleem hebben gereageerd.
  Sorry dat ik niet de suggesties van
  Jaime en Annelies goed heb gelezen. Bij dezen mijn excuses aan jullie.

  Zou je ons willen beantwoorden via dit forum?
  Nog wel zo fijn als netjes voor eenieder die met je meeleeft.

  Reactie
  #15

  Ik heb het zelfde probleem, ik ben 15 jaar en masturbeerde regelmatig. Ik kan het velletje makkelijk over mijn eikel krijgen en mijn eikel schoon houden. Maar ook heb ik die blauwe rand om mijn eikel, wat tevens geen pijn doet, maar er alleen storend uit ziet. Ik heb het gevoel dat rust nemen weinig resultaat geeft. Heeft iemand al een oplossing gevonden?

  Reactie
Reageer op: Rand penis ietswat blauw?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief