Schimmelinfecties

 • #1

  Hallo, ik ben een man van 25 en heb al jaren (sinds mijn 16e) last van schimmel infecties op de schaft en eikel van mijn penis. Het is nooit extreem heftig met afscheiding etc., maar wel duidelijk een schimmel (candida) infectie, mijn huisarts heeft dit ook bevestigd.

  Behandeling met zalfjes en fluconazole heeft niet of nauwelijks en vooral tijdelijk geholpen. Vanwege het terugkomen of eigenlijk niet verdwijnen van de klachten is er bloedonderzoek gedaan. Mijn bloed waarden schetsen het beeld van een gezonde man. Bloedsuiker van 4.9 mmol/l op nuchtere maag, C-reactive proteïne <1 mg/l, alle andere waarden zoals leukocyten en creatinine ook perfect. Naast diabetes kan HIV ook een oorzaak van terugkomende schimmelinfecties zijn, ik heb mij daarom op HIV laten testen en de uitslag was negatief.

  Ik heb sinds twee jaar ook constant een rode keel, de huisarts vind het meevallen, ik vind ook dat het niet overeenkomt met afbeeldingen op internet van orale candida (thrush), maar het ziet er niet goed uit. Ook heb ik pityriasis versicolor, eveneens door de dokter bevestigd. Sinds hele jonge leeftijd (ongeveer 6 jaar) heb ik last van voetschimmel tussen mijn tenen en nu sinds een paar maanden ook aan één nagel. Mijn lippen hebben ook vaak een wittige waas.

  Ik heb een histamine intolerantie en heb ook vrij veel last van hooikoorts en krijg allergie verschijnselen wanneer ik veel gist eet/drink (bier, soya saus). Ik heb als kind pseudo kroep gehad.

  Dit alles maakt mij vrij ongelukkig, ik kan geen seks hebben, ik kan niet in de zon en heb altijd een dubbel gevoel bij een drankje (mijn klachten lijken daar erger van te worden).

  Aangezien ik op allerlei plekken schimmelinfecties heb, vraag ik mij af of het kan zijn dat ik genetisch vatbaar ben. Mijn immuunsysteem blijkt uit onderzoek niet onderdrukt/beschadigd en uit ervaring weet ik dat ik haast nooit ziek ben, ik heb al jaren geen griep gehad en verkouden ben ik zelden.

  Als iemand met een medische achtergrond een patroon herkent of weet dat er een verband is met histamine of hooikoorts dan hoor ik het graag.

  Alvast bedankt!

  Reageer
  #2

  De kan een verband zijn met de histamine. Vraag een verwijzing voor een allergoloog

  Reageer
Reageer op: Schimmelinfecties
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief