Irritatie of terugkerende schimmel?

 • #1

  Hoi,

  Ik heb in het verleden wel eens een schimmelinfectie gehad aan de penis. Na behandeling met hydrocortison crème is het weg gegaan. Dit was de eerste en tot nu toe enige keer dat ik ooit een schimmelinfectie had aan de penis.

  Nu viel het me 1,5 jaar later op, dat er wat lichte irritatie is te zien aan de top van de eikel. Ik dep wel redelijk vaak met wc papier daarop na het plassen. Misschien heeft dat ermee te maken. Of lijkt het eerder op een schimmelinfectie? Geen jeuk of pijn. 1 keertje een pijnsteek gehad maar voor de rest niks. Ik dacht zelfs aan herpes maar dat kan niet denk ik want de laatste keer seks is al een maand geleden en meestal treden daar na 1 week symptomen van op heb ik gelezen.

  Reactie
  #2

  Het lijkt op een schimmelinfectie

  Reactie
  #3

  Moet ik daarvoor naar de huisarts om het te laten behandelen of kan dat ook op den duur vanzelf verdwijnen?

  Reactie
  #4

  Je kunt een antischimmelcreme kopen bij de drogist

  Reactie
  #5

  Ik zag op internet inderdaad al dat als je al eens een schimmelinfectie hebt gehad, je wanneer je het weer krijgt niet perse een huisartsenbezoek hoeft te doen maar het ook zelf kan behandelen. Ik heb nu toch wel wat jeuk en ongemak inderdaad precies zoals toen het geval was en ook de voorhuid is een beetje geïrriteerd.

  Is dit een goeie John?

  https://m.drogisterij.net/gezondheid/geneesmiddelen/huid-geneesmiddelen/wrat-schimmel/canesten-gyno-creme-8713091008665?reset=1

  Weet niet of je het ook als man kunt gebruiken.

  Reactie
  #6

  Je hebt ook nog deze

  https://m.drogisterij.net/gezondheid/geneesmiddelen/huid-geneesmiddelen/wrat-schimmel/canesten-skin-creme-8713091111334?mode=merk

  Reactie
  #7

  Canesten is de beste . En je kunt gewoon de gyno gebruiken . Er is ook een skin versie.

  Reactie
  #8

  Welke zou jij gebruiken? De gewone versie of de skin versie? En indien de voorhuid ook rood en geïrriteerd is: deze dan ook meenemen en ook insmeren?

  Ik bedacht me dat het overigens mijn eigen schuld is. Heb de laatste tijd gedaan waarvoor jij vorig jaar had gewaarschuwd. Te intensief, te lang en met teveel water gewassen iedere dag, waardoor uiteraard de zuurtegraad verstoort wordt. stom. Je doet iets uit angst dat het anders terug komt en juist door wat je doet komt het terug.

   

  Bedankt voor je hulp. Ben blij met dit forum. 🙂

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Een van de twee. Ze zijn namelijk hetzelfde

  Reactie
  #10

  Alleen bij de canesten Gyno zit nog een applicator voor vaginaal gebruik

  Reactie
  #11

  Ik heb de skin versie besteld en de bijsluiter ervan alvast doorgenomen.

  Binnen 3 tot 4 weken zouden de klachten weg moeten zijn. Ging vorige keer met de hydrocortison crème stuk sneller hoor maar die kan ik niet meer gebruiken omdat mijn huid slecht reageerde op de stof. Lijkt me sterk dat het minstens 3 weken duurt voordat de klachten weg gaan maar oké. Verder stond er dat je tot 2 weken na het verdwijnen van de klachten door moet smeren omdat anders de kans bestaat dat het niet voldoende is geweest en terugkomt. De totale behandeling zou dus uiteindelijk 6 weken duren. Dat vind ik eigenlijk toch wel beetje heavy zo lang.

  Reactie
  #12

  Hydrocortison is sowieso geen geschikt middel daarvoor. Het mag namelijk niet gebruikt worden op slijmvlies. En de huid van de eikel is dat eigenlijk wel. Het maakt de huid van de eikel dunner en dat kan dan klachten geven

  Reactie
  #13

  Precies! Sinds het gebruik daarvan is de huid nooit meer hetzelfde geweest en kwetsbaarder. Alsof de opperhuid voorgoed verdwenen is. Dat was een slechte zet van mijn vorige huisarts waar ik echt heel erg van baal want dat zal waarschijnlijk voor altijd zo blijven.

  Ben jij het eens met die 6 weken trouwens of denk je zoiets van eerst kijken wanneer de klachten verdwijnen en daar gewoon 2 weken bij optellen? Uiteraard snap ik dat je zeker niet mag masturberen of seks hebben tijdens gebruik.

  Reactie
  #14

  De creme eerst maar eens 10 dagen gebruiken. Maar let op: 2× per dag heel dun aanbrengen op eikel en de binnenkant van de voorhuid, en telkens voordat je nieuwe creme aanbrengt eerst wassen met lauw water. En droogdeppen. Niet met een handdoek gaan wrijven.

  Reactie
  #15

  Oké John. Echt bedankt voor je hulp. Je biedt meer hulp dan mijn vorige huisarts tijdens de eerste infectie 1,5 jaar geleden. Waardeer ik zeer.

  Ik moet je nog één keer lastig vallen. Heb van alle kanten van de penis een goede foto gemaakt zodat je voor mij kunt bekijken waar je precies de schimmelinfectie ziet en waar er gesmeerd moet worden. Indien je op een of meerdere fotos wat ziet zeg dan maar gewoon bijvoorbeeld nummer 2 (van boven naar beneden geteld).

  Reactie
Reageer op: Irritatie of terugkerende schimmel?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief