Ontstoken talgklieren

  • #1

    Hallo

    Ik heb op mijn testikels heel wat witte talgklieren zitten. ze zitten er al zo lang ik me kan herinneren. er is mij verteld dat ze normaal zijn en iedereen ze wel heeft, alleen de één wat meer en duidelijker dan de ander. ze zijn echter wel de laatste paar jaren in aantal en formaat gegroeid. ik had er weinig problemen mee, maar sinds een paar maanden raakt er af en toe een klier ontstoken. hij zwelt flink op, zo ver dat op een gegeven moment de huid erg dun wordt en kapot gaat. het resultaat is een boel pus en bloed.

    ik ben totaal niet blij met deze gebeurtenis en kan het ook niet verklaren. ik ben maagd dus aan een soa denk ik niet, en ik douche vaak en hou het zaakje goed schoon. heeft iemand een verklaring hiervoor?

    en weet iemand dan ook toevallig of het mogelijk is die talgklieren te laten verwijderen? ook al heb ik er weinig problemen mee, het ziet er niet mooi uit al die witte pukkels.

    bij voorbaat dank.

    F.

    Reageer
    #2

    Je zult de talgklieren toch met rust moeten laten, ze maken onderdeel uit van de huid.
    Ga naar de apotheek voor een onsmettend middeltje, en blijf er verder vanaf. het is normaal en iedereen heeft het.

    Reageer
    #3

    De talgklieren zijn klieren die een vettige vloeistof afscheiden: talg. Dit is huidsmeer dat (samen met haartjes) aan de oppervlakte komt en ervoor zorgt dat de huid en haartjes wat vettig blijven.

    Bij alle tieners produceren de talgklieren meer talg. Dat talg kan duidelijk zichtbaar zijn in de vorm van kleine witte bultjes op de ballen, penis, eikel, voorhuid of schaamlippen. Dit is heel normaal! Deze witte bultjes zijn een normaal onderdeel van de huid en trekken dus niet weg.

    Soms kan zich aan het einde van het haarzakje een propje vormen, waardoor het haarzakje wordt afgesloten. Omdat de talgproductie gewoon door blijft gaan, vormt zich dan een puist. Die kun je uitdrukken (met het risico dat de ontsteking erger wordt dan voorheen), maar het kan ook vanzelf openbarsten, waardoor het pus naar buiten komt. Na verloop van tijd trekt de ontsteking weg (net als puisten op je gezicht of je rug).

    Let op: de meeste witte bultjes zijn geen puisten, maar kleine voorraadjes talg. Die zijn heel normaal!

    Reageer
    #4

    bedankt voor de reactie Barend. blij te horen dat het normaal is.

    F.

    Reageer
    #5

    Ja ik weet het niet maar ik heb sex gehad en toen heeft mijn ex dmv het penetreren en ruwe sex dmv haar schaamhaar die geschoren waren en tweetal verwondingen gemaakt in mijn dunne huid van me penisschacht.

    Alleen die wilt maar niet weggaan en het doet ook redelijk pijn bij het masturberen.

    Het lijkt een beetje op hele kleine bultjes bloed en eentje is meer een verticale snee achtig iets door de rek vermoed ik.

    Hoe kan ik dit verbeteren en hoe kan ik sex hebben en ook het zo goed mogelijk conserveren dat het niet erger wordt

    Reageer
    #6

    De tijd zijn werk laten doen. Je hebt wondjes aan je penis die moeten helen, dat doet het lichaam vanzelf als je gezond eet, drinkt en voldoende rust, ofwel als je een goede conditie hebt.

    Het tweede punt, de coïtus, zorg voor voldoende lubrificatie van de vagina, zorg dat je vriendin voldoende vochtig is door bijvoorbeeld uitgebreid 'voorspel', of gebruik een glijmiddel.

    Reageer
    #7

    ik heb ook van die bobbeltjes en ik weet ook wat het zijn en dat het normaal is maar laats had ik er een die iets groter was aan het begin van mijn penis. toen heb ik hem geprobeerd uit te knijpen maar dit lukte niet helemaal, er kwam een beetje talg uit.
    later is hij gaan opzwellen ik heb hem toen gewoon laten gaan, maar toen hij wel erg lang bleef zitten heb ik hem nog een keer geprobeerd uit te knijpen maar dit lukte weer niet. door al dit gedoe komt er nu bloed uit als ik erin knijp en is een beetje donker van kleur geworden in het midden.
    wat heb ik gedaan en wat kan ik er aan doen want ik ga liever ook niet naar de dokter of mijn ouders!

    Reageer
    #8

    Dat donkere in het midden is vast een bloeduistortinkje.

    Blijf er twee weken helemaal van af en laat het vanzelf genezen.

    Verder niets bijzonders doen, gewoon wassen, en geen gekke dingen meer doen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    bedankt nu voel ik me een stuk beter.

    Reageer
    #11

    Ik had 20 tot 30 onstoken talgklieren op Mijn Balzak , Ze kwamen opeens op in een maand tijd 0.0. Ben meteen naar de urologe geweest voor een onderzoek,
    Het is geheel normaal en onschadelijk Die ontsoken talgklieren maar ben toch onder narcose gedaan voor een opperatie ,
    Ze hebben De talgklieren Opengesneden De groteren gehecht ,,,
    Ik moet wel zeggen deze opperatie Is heel doeltreffend geweest heb er nog maar amper ,
    Maar moet ook wel vermelden door de opperatie heb ik 4-5 dagen Kromgelopen van de pijn :p
    Maar dus aan degene Die er nog mee zitten ,
    Los het gewoon op met een opperatie en schamen moet je je zeker niet , Het gebeurd geheel geheim en discreed .

    Greetz

    Reageer
    #12

    Hallo,
    Ik heb over me heelen penis witte bultjes
    Ik ben nog maar 13 jaar.
    Ik trek me ook vaak af
    Zouw het mogelijk zijn dat het ooit wegaat
    ?
    Gr jeroen

    Reageer
    #13

    Hallo Jeroen, bedoel je plekjes van Fordyce?

    Reageer
    #14

    Plekjes van Fordyce zijn lichtgele, lichtverheven papels meestal in groep gelegen op het slijmvlies van de binnenkant van de wang of van de lip, en op de penis of schaamlippen.
    Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Plekjes_van_Fordyce

    Reageer
    #15

    Nee denk het niet , maar het zit over me heelen penis ook op de balzak ik heb fotos gezien met mense die talg kliertjes hebben en daar lijkt het erg veel op

    Reageer
Reageer op: Ontstoken talgklieren


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief