Pijnlijke rode plekken op eikel en voorhuid

 • #1

  Hallo,

  Ik hoop dat iemand mij kan helpen.

  Een aantal maanden heb ik al last van rode plekken op de eikel en voorhuid.

  Ik ben al bij verschillende doktoren en dermatologen geweest. Ik heb zalfjes gehad met hormonen, zalfjes tegen schimmel, als laatst pillen tegen herpes, maar niks helpt. Ook ben ik op soa's getest, gonnoroe en chlamydia en beide waren negatief.

  Ik kan geen link leggen waardoor ze ontstaan, bijvoorbeeld badschuim gebruik ik daar al niet. De plekken zijn erg pijnlijk bij wrijven/aanraking en kunnen eigenlijk uit het niks ontstaan en soms ook weer na twee dagen weg zijn. Als ik stil zit achter de computer, dan voel ik vaak zo'n plek gewoon branden/zeuren van de pijn... Soms is het ook een week weg, maar helaas blijft het terugkeren.

  Ik weet echt niet meer wat ik moet doen...

  Iemand een idee? Alle hulp is welkom. Ik zal wat foto's toevoegen.

  Alvast heel erg bedankt voor de hulp!

  Pieter

  Reactie
  #2

  Als ik er zo naar kijk, zou het een irritatie kunnen zijn. Je hebt er niet meer last van na seks of masturberen?

  Reactie
  #3

  Maar een irritatie van wat?

  Na masturberen is het misschien wel iets roder/gevoeliger. Maar nu bijvoorbeeld na een aantal dagen niks doen, dan blijven de plekken er nog steeds. En ik heb hier in het verleden nooit last van gehad.

  Ik zou toch gewoon moeten kunnen masturberen zonder rare plekken te krijgen? Ik begrijp als je het overdreven veel doet, dat het wat irritatieplekken/schraalheid kan geven. Maar daar lijkt me dit niet op.

  De plekken zijn erg pijnlijk en kunnen er soms ook wel ruim een week zitten.

  Reactie
  #4

  Je zou wat lanette creme ,kunnen proberen en dan toch even 10 dagen rust

  Reactie
  #5

  Ja het is heel erg vreemd.

  Zoals ik omschreef gaat het meestal na een dag of 5/6 vanzelf weer weg. En dan kan het zomaar 1,5 week wegblijven, maar het komt dan toch weer terug.

  Wat zijn dingen die rode pijnlijke plekken kunnen veroorzaken daar? Ik heb zelf ook psoriasis, ook wel eens daar gehad, maar dat was heel anders, dan deed het totaal geen pijn. En dit zijn echt hele pijnlijke plekjes. Maar is psoriasis toch misschien een oorzaak? Of een vorm van eczeem?

  Reactie
  #6

  dan eerder een vorm van eczeem

  Reactie
  #7

  En een vorm van eczeem kan dus die pijnlijke plekken veroorzaken?

  Want het is nogmaals erg pijnlijk en merk het heel de dag door, dus ook zonder aanraking of wat dan ook. De pijn is continu aanwezig.

  Reactie
  #8

  Ja, eczeem kan op bepaalde plekken ook pijnlijk zijn.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Mijn vriend heeft hetzelfde en we weten ook niet wat het is. Van de dokter een schimmeldodende crème meegekregen, maar dit werkt niet. Soms heeft hij het een hele tijd niet en dan komt het opeens weer terug. Plekjes net onder de eikel of op het randje van de eikel. Hij heeft vooral last van jeuk. Het stinkt ook als het er is, heb jij dat ook?

  Zelf heb ik met ongeveer dezelfde frequentie last van abnormale, stinkende afscheiding en een pijnlijke vagina. Het is alsof we het bij elkaar in stand houden... En het zit onze intimiteit behoorlijk in de weg 🙁

  Reactie
  #10

  Hoi Josephine,

  Dank voor je reactie.

  Wat vervelend voor jullie ook zeg!

  Nee bij mij is het puur alleen rood en pijnlijk. Het lijkt op een soort schraalheid, maar waarvan zou ik niet weten. Verder geen jeuk of rare lucht. Bij mij is het soms ook een week weg en dan is het daarna weer een week ofzo aanwezig.

  Ik moet nu weer afwachten op een uitslag van de dermatoloog, die hebben een kweekje afgenomen om hopelijk te kunnen zien wat het is.

  Mij staat het ook in de weg om intiem te zijn. Als ik een 'uitbraak' heb zeg maar, dan is ten eerste niet leuk om te zien al die roodheid en ten tweede doet het dan zoveel pijn dat ik er niet aan moet denken om iets te doen.

  Reactie
  #11

  Goeiedag,

  Iemand nog ideeen of tips voor mij?

  We zijn nu bijna een maand verder en ik heb dus elke keer een aantal dagen last en vervolgens is het weer ruim 5 dagen weg. En dan daarna is het er weer. Ik snap er echt helemaal niks meer van en ben compleet radeloos.

  Wat in hemelsnaam kan dit veroorzaken? Even voor de duidelijkheid, het gaat dus na een aantal dagen vanzelf weg, maar komt ook gewoon weer terug. Het lijkt en voelt als een irritatie, echt pijnlijke rode huid. Maar wat moet dit nou zijn??

  Reactie
  #12

  Het kan een schimmelinfectie zijn. Ga met de klachten naar de huisarts

  Reactie
  #13

  Sorry hoor, maar wat zijn jullie kortaf hier op het forum.

  Ik doe echt heel open een verhaal en leg duidelijk uit dat ik al bij meerdere doktoren en dermatologen ben geweest. Hun weten het ook niet en ik ben radeloos, daarom ben ik ook hier met mijn klachten.

  Reactie
  #14

  Het is geen kwestie van kortaf zijn, maar de mogelijkheden via een forum zijn natuurlijk wel erg beperkt. Heb je buiten de zalven/cremes nog een andere behandeling gehad voor een eventuele schimmelinfectie?

  Reactie
  #15

  Nee ik heb als het goed is maar 1 soort zalf gehad tegen schimmels..

  Kan het dan alsnog een schimmel zijn?

  Het is echt serieus een week weg en dan weer een week aanwezig, week weg en weer aanwezig. Dan gaat nu al maanden zo. De plekken zien eruit alsof de huid geirriteerd is ergens door, plekjes doen ook heel erg pijn, maar er zit niks van wit of korstjes of schilfers op.

  Reactie
Reageer op: Pijnlijke rode plekken op eikel en voorhuid
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief