Schimmelinfectie penis weg?

 • #1

  Hallo,

  Ik had een schimmelinfectie aan mijn penis een tijdje geleden en hier had ik zalfjes voor gekregen en ik mocht de crème niet langer dan 10 dagen gebruiken dus dat heb ik ook niet gedaan. De klachten zijn verdwenen maar omdat ik geen deskundige ben kan ik natuurlijk niet op het blote oog zien of het weg is.

  De eikel vervelt wel een beetje maar dat kan een bijwerking zijn van de hydrocortison. Ik smeer al sinds 2 weken niet meer en vroeg me af of mijn penis er nu schimmelvrij uit ziet zodat ik het achter me kan laten.

  Reactie
  #2

  Ik zie geen tekenen van een schimmelinfectie. Wel een wat bleke huid, maar dat zal ongetwijfeld ook van de creme zijn

  Reactie
  #3

  Die bleke huid kan misschien komen doordat ik hem intensief was onder de douche (wel alleen met water uiteraard) want ik wil absoluut niet weer een schimmelinfectie krijgen.

  En ik denk dat ik daarbij met het wrijven onbewust mijn huid heb weggedreven die aan het vervellen was. Misschien iets voorzichtiger wassen dan.

  Droog is het inderdaad omdat ik daar expres voor zorg omdat ik heb gelezen dat schimmels zo moeilijker kunnen drogen.

  Of dat bleke van de crème komt betwijfel ik omdat het al geruime tijd geleden is sinds ik hem voor het laatst insmeerde. En de irritatie komt van droog masturberen denk ik.

  Reactie
  #4

  Ik bedoelde uiteraard huid weggewreven en dat schimmels zo moeilijker kunnen groeien.

  Automatische spellingscorrectie haha.

  Reactie
  #5

  Te veel/ intensief wassen helpt niet tegen een schimmelinfectie. Het heeft met wassen en hygiene niet veel te maken. Gebruik een glijmiddel op waterbasis om te masturberen

  Reactie
  #6

  Dat lijkt me inderdaad een goed idee ja want toen ik vanochtend had gemasturbeerd was mijn voorhuid een beetje aan het vervellen. Achteraf gezien ook logisch nu ik er bij nadenk want droge huid beschadigt ook sneller dus het werkt alleen averechts dat ik het zo droog houd.

  Dank u wel.

  Reactie
  #7

  Hoe komt zo'n schimmelinfectie eigenlijk tot stand?

  Reactie
  #8

  Bij mij oogt hetzelfde en ik heb een paar maanden geleden de diagnose "eczeem" gekregen. Bij mij begon het ook met een schimmelinfectie. Ik heb eczeemzalfjes gekregen, maar die werken alleen maar tijdelijk. Ik heb nu van dermatoloog de opdracht gekregen om om de dag Lanettecreme te smeren en maar 2 a 3x per week je eikel te wassen (dus voorhuid na achter). Na een maand afbouwen naar 2x per week lanette creme smeren. Ik denk dat jij ook eczeem heb. Het jeukt zeker niet en is alleen droog en roderig?

   

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Het ontstaat in de regel door lichaamseigen schimmels/gisten. soms ook door besmetting met seks

  Reactie
  #10

  Beste,

  Ik ben een jongen van 17 jaar. Als mijn penis stijf wordt kromt deze naar boven. Ik heb een vriendin en probeerde al een viertal keer seks te hebben, maar zij heeft zeer veel pijn. Mijn vraag is of ze pijn heeft door mijn kromme penis of omdat ze voor het eerst seks heeft en haar maagedenvlies gescheurd moet worden. Ik zit er erg mee en voel me hier onzeker door.

   

  Mvg

  Jokke

  Reactie
  #11

  Kun je de penis wel nog wat rechter buigen zonder veel problemen ?

  Reactie
  #12

  @Anoniemm

  Ja het is gewoon wat rood en droog inderdaad. Ondervind er voor de rest niet echt hinder van eigenlijk moet ik zeggen. Op dit moment is het alleen nog wat rood bij mijn plasbuis en de voorhuid is wat rood.

  Maar Tandor en huisarts vonden destijds beide dat het een schimmelinfectie was dus als 2 mensen met medische kennis dat zeggen geloof ik het wel. Of het eczeem is weet ik niet eerlijk gezegd, vind zelf van niet als ik mijn foto's terugkijk.

  Reactie
  #13

  Hoi John/Tandor,

  Het enige waar ik nog even aan denk is wat roodheid bij de uitgang van mijn plasbuis. Ik had afgelopen dagen wat ongemakkelijkheid tijdens het urineren maar nu niet echt meer.

  Mijn vraag is lijkt het meer op irritatie of op een infectie? Ik heb er duidelijke foto's van weten te maken. De straal van de douche doet gelukkig ook niet pijn meer maar wat ik wel nog merk is de intense gevoeligheid die ik ervaar als ik hem afveeg met toiletpapier na het naar de wc gaan. Zo gevoelig is hij namelijk nog niet geweest. Kan toch niet dat de huid na 2 weken nog steeds moet bijkomen van de crèmes of toch wel?

  Reactie
  #14

  Dat lijkt toch op een irritatie. Onderschat de werking van de creme niet...

  Reactie
  #15

  Oké hartelijk dank. Ik dacht ik vraag het even omdat ik al 2 weken gestopt ben met smeren. Maar blijkbaar moet het dan toch een heftige crème zijn dat hydrocortison.

  Reactie
Reageer op: Schimmelinfectie penis weg?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief