Jeuk en kleine wondjes

 • #1

  Hallo,

  https://i.postimg.cc/Y9dV6xdh/20190222-085013.jpg

  Ik heb al jaren jeuk wat meestal aanwezig is. Ik heb de laatste tijd het gevoel dat het door bepaalde voedingsmiddelen komt, al ben ik er nog niet uit welke.
  Nu heb ik sinds de afgelopen 2 weken kleine wondjes. Het begon met een opgezwollen voorhuid. Ik vond op internet dat het een ontsteking kon zijn en het advies was 2x per dag in soda weken voor 15 min. Dat heb ik een aantal keer gedaan, maar het begint erg te prikken.

  Ik ben hier al vaak mee bij de huisarts geweest, maar die kan er niets mee. De dermatoloog zegt dat het eczeem is en heeft triamcinolonacetonide crème gegeven.

  Ik heb het gevoel niet serieus genomen te worden bij de huisarts. Ze doet er erg makkelijk over, en dat ik er maar mee moet leren leven. Zo zit ik niet in elkaar.

  Ik hoop dat er hier iemand is die het herkend en een oplossing voor weet.

  (Ik heb ook al een afspraak gepland bij de allergoloog)

  Reageer
  #2

  2 x per dag 15 minuten in soda is voor een penis toch echt te veel. En bij de triamcinolon is het belangrijk om eveneens vaseline te gebruiken omdat de creme de huid dunner kan maken als er te veel gebruikt wordt. Het lijkt in ieder geval op een infectie. Probeer eens een paar dagen 2 x per dag 5 minuten te baden in Badedas Classic. Wel goed droog deppen na het baden en dan een vette creme gebruiken, zoals vaseline

  Reageer
  #3

  Hoi Tandor, bedankt voor uw reactie. Ik heb van de huisarts een vaseline crème gekregen. De wondjes zijn ondertussen volledig weg en het is ook weer een normale kleur.

  Alleen zit ik nog met de chronische jeuk. Kan zit eczeem zijn? Omdat ik het nergens anders op mijn lichaam heb. En wat zou ik daar eventueel aan kunnen doen?

   

  Bedankt,

  Reageer
  #4

  Ik denk niet dat het eczeem is, maar een gevolg van het herstellen.  Je kunt er helaas weinig aan doen. Hooguit met een koud nat doekje wat koelen, maarja...  dat kan niet altijd

  Reageer
Reageer op: Jeuk en kleine wondjes
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief