Voorhuid niet over eikel en ophoping smegma

 • #1

  Hallo,

  Ik kon mijn voorhuid nooit compleet over de eikel heen krijgen. Wanneer ik het probeerde zag ik altijd een beetje wit spul eronfer zitten, ik heb gelezen dat dit smegma word genoemd. Ik vond dit best storend dus probeerde ik het schoon te maken. Na een paar avonden kon ik de voorhuid ineens veel verder over de eikel heen schuiven, en nu kon ik zien dat er best veel smegma daar zich had opgehoopt. Het witte spul zit een beetje vast geplakt aan de huid en ook lijkt het alsof de linkerkant van de voorhuid is vast geplakt aan de eikel. Ik vind het erg lastig om het witte spul eraf te krijgen. Ik heb alleen nog maar geprobeerd het velletje over de eikel te trekken in slappe stand. Misschien kunnen jullie wat meer informatie geven of zelfs een oplossing

  Reactie
  #2

  Ik denk dat het verstandig is om naar de huisarts te gaan

  Reactie
  #3

  Ik ga eerst proberen het helemaal schoon te maken en iedereen dag het velletje steeds wat verder te krijgen.

  Reactie
  #4

  De eikel is misschien te gevoelig om het meteen helemaal goed schoon te maken, maar je kunt het best eerst even lekker lang in bad zitten, om de boel wat los te weken. En dan proberen met een washandje de boel zoveel mogelijk te reinigen. Liever daarbij  geen zeep gebruiken, gewoon water is het beste. Als je het onder water doet, is het minder gevoelig, door de druk van het water.  En dit moet je misschien een paar keer  herhalen totdat het helemaal weg is. En daarna gewoon dagelijks schoonhouden, ook onder het velletje en achter het randje van je eikel..

  Als je voorhuid daarvoor iets te nauw is, blijven oefenen , en zovaak mogelijk  per dag je velletje net zover naar achteren trekken totdat het net geen pijn doet. Maar vooral niets forceren ! Ook dit kun je het beste in bad doen, of een beetje nivea gebruiken, dan is je huid al iets soepeler. Het gaat niet snel, misschien duurt het wel weken, maar je zul zien dat je velletje  iedere keer weer een millimeter verder kan.

  Eventueel kan een dokter je een beter zalfje voorschrijven dan nivea. Maar zolang je geen pijn hebt of haast  kan het geen kwaad om het eerst zelf te proberen.

   

  Reactie
Reageer op: Voorhuid niet over eikel en ophoping smegma
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief