grote bult/blaas op testikel

 • #1

  Ik ben een jongen van 18 jaar oud, en ik heb eigenlijk sinds ik het al weet een soort grote bult/blaas op 1 van mijn testikels. Het is best wel een grote bult. Hij is denk ik rond de 1.5 cm groot. Het voelt echt aan als een gladde bult. Het lijkt of hij wel aan mijn bal vastzit, maar aan de andere kant kan ik hem wel lichtelijk bewegen. Als ik mijn bal namelijk wat naar boven duw, dan glijdt de bult er een soort af.

  Ik heb nu al wat onderzoek gedaan op internet, en ik zag dat het mogelijk een hydrocele of een spermatocele kan zijn. Er stond als test ook bij om met een zaklamp erdoor te schijnen om te kijken of je dan de bult ziet. Bij mij zie je op de plek van de bult gewoon licht, en de eikel zelf zie je er wel als een donkere plek doorheen.

  Normaal gesproken doet hij geen pijn, maar het lijkt alleen een beetje pijn te doen als ik er een tijdje aan zit te voelen.

  Ik heb heel eerlijk gezegd geen zin om ermee naar de dokter te gaan om die een beetje bij je ballen te laten graaien. Weet iemand wat dit bovenstaande kan zijn?

  extra info:

  Als ik op internet naar plaatjes kijk van hydroceles lijken het allemaal langwerpige blaasjes te zijn, die ook aan de voorkant van je testikel zitten. Bij mij dit het er echt als een bult bovenop.

  Reactie
  #2

  Het kan een varicocele zijn. Ik zou je toch willen aanraden om naar de dokter te gaan.

  Reactie
  #3

  Hoi Tandor,

  Hartelijk dank voor je antwoord. Als ik op een varicocele zoek dan zie ik allemaal plaatjes met losse gekronkelde buisjes, maar bij mij voelt het wel als een glad iets aan. Kan het dan nog steeds een varicocele zijn?

  Reactie
  #4

  Ik wil er op zich wel mee naar de dokter, maar als hij/zij bij mijn ballen/penis gaat voelen ben ik bang dat ik daar met een stijve kom te zitten.

  En moet je je daar echt helemaal uitkleden of gaat hij/zij gewoon met een hand in je broek?

  Kortom heb ik echt geen zin om daar heen te gaan, wie kan mij wat positieve energie geven 🙁

  Reactie
Reageer op: grote bult/blaas op testikel
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief