herstel dubbele liesbreuk

  • #1

    Ik ben voor een jaar geleden geopereerd aan een enkele liesbreuk dmv plaatselijke verdoving. nu een jaar verder ben ik inmiddels weer geopereert aan beide kanten de eerste liesbreuk leek het matje verschoven en nu ben ik 5 dagen na de operatie en de pijn waar gevoelsmatig het matje is aangebracht steekt en brand enorm bij momenten.Ik slaap wel goed dus liggend 'snachts geen problemen maar overdag naarmate de dag vordert komt het moment van heftige pijn voorbij, ga dan weer een houding zoeken waarbij het branden stopt en ga daarna meestal een poos op bed liggen en dan heb ik geen pijn. Er is bij de eerdere breuk een herstel uitgevoerd, matje weer recht gelegd en men heeft een 2e matje erbij gedaan zonder te nieten maar puur op basis van de druk van de buik zou deze op zijn plek moeten blijven liggen. na 3 dagen van zeer heftige pijn momenten! raak je toch het vertrouwen een beetje kwijt. De dag na de operatie zakte mijn buik die enorm opgeblazen was naar links ben daarvoor na de Polikliniek geweest zou geen kwaad kunnen, dat is inderdaad wat herstelt wel heb ik daar een pimpelpaarse huid aan overgehouden.

    mijn vraag is de brandende pijnen heb ik dus bij momenten dan zal het geen zenuw zijn  ? of zijn er mensen die dezelfde ervaring hebben en mij kunnen willen informeren over hun herstel. voel de pijnen dus op de plek waar het matje zit, zelfs tijdens de heftige pijnen geen uitstraling ergens naar toe.

    Reageer
    #2

    De eerste operatie was dmv plaatselijke verdoving , de tweede operatie was een kijkoperatie.

     

    Reageer
    #3

    je vind heel veel klachten over die matjes op het internet. Die dingen zou je niet in je lichaam willen hebben! Kijk is op biohernia.nl die duitse arts is hier gespecialiseerd in misschien een poging wagen? Op een of andere manier is Nederland eigenwijs dat ze voor alle liesbreuken ook kleine een matje willen gebruiken wat vaak chronische pijn opleverd na de operatie.

     

    Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

    Reageer
    #4

    biohernia.com sorry

    Reageer
    #5

    Heb op 5 December via laparoscopie een dubbelzijdige liesbreuk operatie ondergaan . Links een laterale en rechts een mediale breuk.

    Er is aan beide kanten een matje geplaatst van 10 x 15 cm

    Operatie onder algehele anesthesie operatie 14 tot 15 uur en 18 uur weer naar huis. 1 dag pijnstillers gebruikt en daarna niet meer nodig.

    Verder verloop prima,geen enkele klacht meer.

    Reageer
    #6

    hallo heb in 2018  ook een liesbreuk gehad  rechts  matje geplaast  maar heb  er steeds last

    van  moet nu weer geholpen  worden  het matje is verschoven  dit wordt nu weer goed gelegd

    en dan komt er nog een over heen gelegd  ik vraag mij af of het nog wel goed komt

    vindt het heel vervelend

    groetjes louis

    Reageer
    #7

    Amsterdam Universitair Medisch Centrum is op zoek naar mensen die op de wachtlijst staan voor een liesbreukoperatie. We zouden u graag uitnodigen om mee te doen aan ons wetenschappelijk onderzoek.

    Deelnemers zullen kosteloos gebruik kunnen maken van de IkHerstel app, een nieuwe ontwikkeling waarmee patiënten tot wel 14 dagen sneller herstellen van hun operatie!

    Ben jij geïnteresseerd? Kijk dan verder op:
    http://www.ikherstel.nl/aanmelden
    Of bel: 0647861694

    Vriendelijke groeten,
    Daan Toben | Junior-onderzoeker Amsterdam UMC

    Reageer
    #8

    Ik heb in 2017 een liesbreuk operatie gehad waarbij een matje is geplaatst aan de rechterkant (bestaand litteken van een eerdere liesbreuk operatie)sinsdien dagelijks pijn in de liesstreek

    Als ik dit had gewten had ik nooit een matje laten plaatsen

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb er voor gekozen om mijn inguinale hernia te laten behandelen in de Shouldice kliniek in Toronto,  Canada.  In de meeste gevallen gebruiken ze geen matje en wordt de hernia hersteld met de Shouldice plastiek.  Een technisch moeilijke operatie die daardoor buiten de Shouldice kliniek in het algemeen niet beschikbaar is.  De kliniek behandeld uitsluitend hernias en pleegt gemiddeld 700 ingrepen per chirurg op jaarbasis.  Nummer 1 in de wereld.  Er zijn natuurlijk extra kosten in vergelijking met behandeling in Nederland, maar dat streep je weg tegen de kans op levenslange chronische pijn vanwege een matje.

    Reageer
    #10

    7 jaar teug geopereerd aan een liesbreuk. Matje geplaatst en jaren geen klachten aan overgehouden. Vanaf een aantal maanden geleden steeds meer pijn steken in de liesstreek en bij bijv het overeind komen uit bed. Ik heb het idee dat of mijn matje is verschoven of een zenuw bekneld is geraakt. Iemand misschien tips? Ik ben inmiddels al bij de dokter langs gegaan en heb een echo gehad.

    Reageer
Reageer op: herstel dubbele liesbreuk


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief