Voorhuid

  • #1

    Ik ben een 17-jarige jongen en kreeg tot nu toe nog nooit m'n voorhuid helemaal naar achteren, tot over m'n eikel.
    Ik ben wat tegen operaties, zalfjes en stuff.. maar zijn deze écht nodig?
    Ik had tot nu toe nog nooit gemeenschap, maar bij het afrukken kom ik klaar zonder probleem (weliswaar met de huid niet helemaal naar achter).

    Is het dan echt nodig dat ik hieraan iets laat doen??
    Vormt het een probleem (bij de seks / om kinderen te krijgen)?

    Graag een antwoord.

    Met vriendelijke groeten

    X

    Reageer
    #2

    Het kan zijn dat je bij het masturberen geen problemen ondervindt, die je wel kunt krijgen bij het neuken. De gevolgen kunnen daarvan op z`n minst onaangenaam zijn.

    Het toompje kan scheuren m.a.g. een flinke bloeding waar je behoorlijk van kunt schrikkken.
    Ophoping van smegma onder de voorhuid dat kan gaan ontsteken met alle gevolgen van dien.
    En natuurlijk een Spaanse kraag, wat erg pijnlijk is en als remedie een besnijdenis heeft.

    Alles bij elkaar genomen zou ik doorgaan met het verijden van je voorhuid om bovenstaande problemen te voorkomen.

    Reageer
    #3

    Soms is de voorhuid zo nauw dat je hem niet over de eikel kunt schuiven. Bij de geboorte is dit normaal, omdat de opening dan te klein is en de voorhuid nog vastzit. Meestal kan hij pas op ongeveer tienjarige leeftijd volledig worden teruggetrokken. Bij sommige jongens lukt dit pas op hun zestiende.

    Lees verder: http://www.sexwoordenboek.nl/nauwe_voorhuid.html

    Reageer
    #4

    De voorhuid, die normaliter zo ruim is dat-ie gemakkelijk terug over de eikel te schuiven is kan soms, ook al weer door eerdere ontstekingen op die plaats, zo nauw zijn dat het plassen erdoor wordt bemoeilijkt. Een voorhuid die niet gemakkelijk over de eikel is terug te schuiven is vernauwd (Latijn: phimosis); dit komt nog al eens voor op zeer jonge leeftijd, maar dan zal in de meeste gevallen de voorhuid later nog kunnen groeien, zodat e.e.a. vanzelf weer goed komt - pas wanneer het plassen erdoor wordt bemoeilijkt of er infecties optreden hoeft er wat aan te worden gedaan. Juist doordat de voorhuid niet goed terug te schuiven is, en de eikel eronder dus niet meer goed schoon te maken is, kan zich eronder smegma ophopen, dat weer nieuwe infecties en verdere vernauwingen in de hand werkt. Voorts is het zo dat de eikel tijdens een erectie automatisch wordt ontbloot, doordat de voorhuid door de toenemende lengte van de penis terug schuift. Als dat niet kan doordat de voorhuid te nauw is dan kan een erectie daardoor pijnlijk zijn.
    Aan de onderkant van de eikel loopt een klein riempje naar de voorhuid toe; dit riempje is soms wat te kort bemeten en kan soms tijdens een geslachtsgemeenschap (nogal eens de eerste) inscheuren. Dit bloedt nogal en leidt vaak tot een nachtelijk bezoek aan de EHBO. Gelukkig houdt het bloeden vanzelf op en is het riempje daarna vaak zover ingescheurd dat het meteen op de juiste lengte is. Soms echter treedt slecht een lichte inscheuring op, waarna door littekenvorming het riempje erna nog korter wordt.
    Min of meer het omgekeerde van een vernauwde, niet meer terug te schuiven voorhuid is de 'Spaanse Kraag'; hierbij is er ook sprake van een vernauwde voorhuid, is het wèl gelukt om deze over de eikel terug te schuiven, maar lukt het vervolgens niet meer de andere kant uit. De voorhuid blijft dan achter de rand van de eikel klem zitten en zwelt daar vervolgens door de spanning nog wat op zodat-ie muurvast komt te zitten. Dit is nogal pijnlijk en meestal is medisch ingrijpen noodzakelijk om e.e.a. te verhelpen.

    Reageer
    #5

    Bedenk dat de penis groter wordt tijdens het neuken als dat hij tijdens het masturberen is. Hierdoor gaat de voorhuid dus relatief strakker zitten.

    Reageer
Reageer op: Voorhuid


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief