opgezwollen balzak

  • #1

    hallo,

    ben laatst hard met mijn balzak tegen de tafel aangestoten en toen is er volgens mij een adertje geknapt in mijn balzak. binnen 5 minuten was mijn balzak 2 a 3 keer zo groot opgezwollen, volgens mij met bloed. ook werd de balzak helemaal blauw. heb toen dokter gebeld en die zei dat ik het moest koelen en aankijken.

    nu een week later is de zwelling al behoorlijk afgenomen en begint al minder blauw te worden. alleen is de balzak nu wel hard aan het worden, ik denk dat dit gestold bloed is. ik maak me hier zogren over, gaat dit vanzelf weg of moet dat chirurgisch verwijdert worden?

    Reageer
    #2

    Er is dus geen sprake van een varicocele? De varicocele is een zwelling van de balzak aan de linker kant. Vooral in staande houding, bij inspanning of bij hoesten kan een 'worstvormige' zwelling in het steeltje waaraan de bal is opgehangen worden gevoeld. Het betreft hier spataderen, zoals er ook elders in het lichaam spataderen kunnen optreden: uitezette aderen. E.e.a. is niet gevaarlijk en komt best wel vaak voor, maar veruit de meeste mannen hebben er geen last van. Zelden zijn er pijnklachten, met name bij inspanning, zoals sporten.

    Bloed zakt door de zwaartekracht naar de laagste plaats waar het zich kan bevinden, in uw geval het scrotum (balzak). Het stolt niet maar lost op. De afbraakproducten van dit bloed hebben een andere kleur, waardoor het scrotum nog groen en geel zal worden alvorens het lichaam het geheel en al heeft opgelost.

    Uw vraag of enige verharding van uw scrotum gevaarlijk is kan ik niet met 100% maar wel met 99% zekerheid beantwoorden, namelijk nee, ongevaarlijk. Ik houd 1% voorbehoud voor onvoorziene zaken waarbij het allerbelangrijkste symtoom PIJN is. Neemt deze toe, ga dan naar uw huisarts.

    Reageer
Reageer op: opgezwollen balzak


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief