kleine bobbeltjes onderhuids rond keelkuiltje

 • #1

  Kan iemand mij misschien even helpen.
  Ik ben een 25 jarige jongen die niet rookt of drinkt.

  Bij mij voel ik bij het keelkuiltje (tussen de sleutelbenen daar dat kuiltje waar je keel gevoelig is) voel ik diverse kleine bobbeltjes als ik de huid bij elkaar pak of met mijn vinger wat over de plek heen wrijf. Ook net er onder waar de sternum begint voel ik onderhuids, maar dicht tegen de huid aan, ook een aantal kleine knobbeltjes, iets kleiner dan erwtjes. Ze zijn licht beweegbaar en voelen enigzinds zacht aan.

  Wat zijn dit? Zijn dit lymfeklieren of niet? Als ik kijk naar afbeeldingen die lymfeklieren laten zien zouden op die plek geen lymfeklieren moeten zitten. Wat kan het dan wel zijn.

  Ik heb nu zo'n 10 dagen steeds in meer of mindere mate last van een gevoel alsof er iets in mijn keel hangt. De ene keert voelt het als een kruimeltje boven in de keel boven de adams appel, de andere keer voelt het meer onderin rond dat kuiltje. Zelf denk ik dat het OF te maken heeft met maagzuur omdat ik daar veel last van heb en het misschien die slokdarm/keel heeft geirriteerd.. of door veel snot aanmaak want ik spuug ook veel dan wel geel dan wel wit sputum uit.

  ik heb een half jaar geleden een maagonderzoek gehad met zo'n flexibele slang waar niets afwijkends was gevonden in de slokdarm, keel, maag of wat dan ook. Ik heb ook een aantal weken geleden een CT van de longen laten doen en daar was ook niets op gevonden.

  Het gevoel van iets dat in me keel zit is toch knap irritant en maakt me wel licht angstig. Ik begin me in te beelden alsof mijn adam's appel harder voelt of dikker is ofzo, maar ik weet het niet of dat echt zo is..denk het niet. Alleen de onderste ring van de adam's appel..hoort dat duidelijk voelbaar te zijn? het is net of die onderste ring dikker is maar wellicht is dat altijd zo geweest.

  Bedankt alvast!

  Reageer
  #2

  Opkomend maagzuur kan inderdaad je slokdarm irriteren. Ga naar de huisarts en vraag om een maagzuurremmer.

  De bultjes in de huid kunnen talgkliertjes zijn.

  Ook stress/angst/spanningen kunnen vergelijkbare klachten veroorzaken.
  Doe eens de test op:
  http://www.dokter.nl/index.php?option=com_hyperventilatietest

  Reageer
Reageer op: kleine bobbeltjes onderhuids rond keelkuiltje
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief