Zekerder worden??

 • #1

  Hoii, ik heb dus een vraag. Laatste tijd heb ik best veel dat ik word klein gemaakt door mensen bijv word ik uitgescholden door hoer en dat ik plat ben en lelijk, nou is mijn zelfvertrouwen best minder geworden ook omdat ik voel alsof ik oneerlijk behandeld word ook als ik geen ruzie zoek of heb worden mensen nog boos op me. Vaak vinden mensen me ook raar wat zou ik aan mezelf moeten veranderen dat ze dat niet vinden en uberhaupt waarom vinden ze dat? Want ik kan ook niet snel vrienden krijgen enzo en als ik vrienden heb gaan de meeste na een jaar al weer weg.. en hoe kan ik zekerder worden en schijt hebben aan alles als iemand me zo klein probeerd te maken en zegt dat niemand me mag en ik raar ben? Help me aubbb xoxo

  Reactie
  #2

  Je kunt niets aan jezelf veranderen en je hoeft niets aan jezelf te veranderen.
  Als je nog op school zit is de beste oplossing meestal een andere school kiezen.

  Reactie
  #3

  Maar het gebeurd niet echt op school meer en deels op social media en bij mij in het dorp..

  Reactie
  #4

  Vaak ruiken mensen het als je onzeker bent en als mensen dan vervelend doen, voel je je nog onzekerder. Wat social media betreft daar terughoudend in zijn en met mate gebruiken. Alles wat je zegt kan tegen je gebruikt worden. En als je vrienden snel kwijtraakt zijn het misschien geen echte vrienden. Belangrijk is het om eerst vriendjes met jezelf te worden. Misschien heb je daar hulp bij nodig; in een groep of individueel.

  In het algemeen dingen doen waar je je zelf goed bij voelt. Als yoga of tai chi jou helpt kan je yoga doen; als boksen jou goed doet, ga je op boksles; als je van tekenen of wat anders creatiefs doet een creatieve cursus doen; als je interess hebt op het spirituele vlak daar een cursus in volgen. Als je dingen doet die bij je passen, kom je ook eerder gelijkgestemde mensen tegen, waar contacten uit voort kunnen komen, misschien vriendschap. En ook openstaan voor vluchtige contacten. Een praatje met de verkoopster, of met een straatkrantverkoper enz.

  Wat opleiding of werk betreft ook doen wat bij jou past en niet wat anderen van jou verwachten dat je moet doen. En jezelf verwennen. Als je het geld hebt dingen doen als naar de sauna, een massage, een dagje stadten enz.

  En zorgen voor kleding waar je figuur het beste in uitkomt. Als je dun bent en misschien kleine borsten hebt beter geen diepe V-hals die je borsten nog kleiner doen lijken, bijvoorbeeld. Een jas (straks als het kouder wordt) die vrouwelijk staat. En kleuren gebruiken die je gezicht en figuur opfleuren. Vraag het anders aan familie of een buurvrouw; of je een eerlijke mening willen geven. Ook zijn er wel boeken, zoals van Trinny en Susanna of internetsites. Wat de één staat, staat bij een ander weer totaal niet. Als je het geld hebt kan je een professioneel advies vragen.

  Reactie
  #5

  Okey dankuwel !!

  Reactie
Reageer op: Zekerder worden??
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief