Nadruppen en snel terug naar wc moeten

 • #1

  Goede avond.

  Ben een man van 26 jaar.
  Heb al een tijdje een klacht met de blaas en plassen (2-3jaar).
  Ik heb namelijk op bepaalde dagen vaak aandrang tot plassen. Als ik dan plas, moet ik een grote hoeveelheid plassen, maar hierbij komt ook eens dat ik niet volledig kan uitplassen. Ik ben precies klaar met plassen en als ik nog even wacht kan ik nog een aardige plas doen en vaak even later nog een beetje (moet ik wel degelijk duwen). Als ik deze klacht heb, is het vaak dat ik al na een half uurtje of uurtje voel dat ik weer moet gaan. Daarna is het wel vaak dat ik een twee of drietal uurtjes echt niet noodzakelijk moet gaan, maar de drang blijft wel een beetje aanwezig. Is het normaal dat je vaak achter elkaar moet plassen? Het is precies ook dat hoe langer ik ophoud, hoe minder snel ik terug moet plassen nadat ik geplast heb. ( met als resultaat dat ik vaak uren lang ophoud uit angst vlak daarna weer te moeten gaan)

  Ik vind het merkwaardig aangezien het op bepaalde dagen wel meer aanwezig is dan op andere. Als ik bijvoorbeeld op een warm land op vakantie ben moet ik niet meer gaan (is normaal want dan zweet je meer veronderstel ik).
  Verder kan ik ook zeggen dat alchohol precies het gevoel weg neemt (raar aangezien ik vroeger juist vaker moest gaan bij alchohol). Het is inderdaad te vergelijken met iemand die veel alchohol drinkt en dan snel terug weer moet plassen.

  Het vaak plassen komt vaak naar boven in de namiddag- tot voor avond en dan stopt het meestal. Verder drink ik ook wel voldoende - zeker 1,5 liter water per dag (heeft hier misschien ook mee te maken). Over het algemeen moet ik wel zeggen dat ik niet abnormaal vaak naar het wc ga (ik houd vaak wel wat op, anders moet ik wel vaker gaan), gemiddeld ga ik 5-6 keer naar wc (maar vaak zitten daar 2 keer 2 dat ik vlak achter elkaar moet). Andere dagen kom ik dan weer toe met 3 keer naar wc te moeten... Had nu wel op internet gelezen dat sommige vaker moeten dat andere en dat tot 8 keer als normaal beschouwd kan worden. Maar ik denk wel dat als ik altijd naar het wc ga wanneer ik moet ik daar aan of over zit.

  Verder af en toe ook wel een klemmend gevoel in penis en plasbuis. Hiernaast geen verdere klachten. Urine onderzoek gedaan en heeft niks uitgewezen. Volgens huisarts is dit de normaalste zaak van de wereld en heeft iedereen daar last van...

  Ben een beetje ten einde raad.

  Reageer
  #2

  Als ik naar de klachten kijk denk ik daarbij niet meteen aan een blaasprobleem of iets met de prostaat. Je bekkenbodemspieren daarentegen zouden hier wel iets me te maken kunnen hebben. Misschien goed om eens naar een bekkenbodemfysiotherapeut te gaan.

  Reageer
  #3

  Bedankt.
  Zijn er ook goede oefeningen die ik hiervoor kan proberen?

  Reageer
  #4

  Ja, maar dan zou je eerst moeten weten of er en wat er met de bekkenbodemspieren aan de hand is. Als je de verkeerde oefeningen doet kan dat averechts uitwerken

  Reageer
  #5

  Klopt ja.
  Ik denk persoonlijk dat het een te gespannen spier is... Aangezien ik heel makkelijk mijn plas kan ophouden en geen urine verlies heb... Ik kan ook vlot mijn plas onderbreken als ik eenmaal op wc ben.

  Misschien span ik hem te hard aan in bepaalde situaties?

  Reageer
  #6

  Dat zou kunnen

  Reageer
  #7

  Ik zal vragen voor bekkenbodem Fysio. Daar krijg je te leren met oefenen met je bekkenbodem rustig te krijgen.
  Deze Fysio wordt vergoed als je aanvullend verzekerd ben.

  Maar beter is om een verwijzing te vragen om langs te komen bij de uroloog. Vaak weten hun meer over je plas klachten.

  Reageer
  #8

  Houd je je plas op tot je het niet langer meer kan uitstellen? Of wacht je niet zo lang?
  Plas je met een ferme straal of is je straal soms ook zwak?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik zal je adviseren om langs de huisarts te gaan en vragen voor een doorverwijzing naar de uroloog maar laat eerst je urine controleren.

  Ik herken je klachten. Ik zelf ben momenteel bezig met bekkenbodem fysio. Mij probleem is dat ik ook te veel naar de wc moet en niet goed uit plast.

  Zelf heb ik ook het probleem van nadruppelen. Hiervoor gebruik ik Tena for men om me zelf droog te houden. Dit is verkrijgbaar bij de apotheek en vaak wordt het vergoed maar je moet wel toestemming van je arts hebben.

  Mij is adviseert om zittend te plassen. Ik heb wel gemerkt bij zittend het plassen veel beter gaat. Misschien dat dit ook help bij jou.

  Reageer
  #10

  Goedemiddag,

  Sorry voor de late reactie.

  Ik houd de plas heel lang op tot ik echt niet meer kan...
  Ik zal eens aan de huisarts vragen om door te verwijzen naar de uroloog, maar de HA neemt het niet echt au serieus. Ze zegt, als er grootte hoeveelheid uit komt is dat niet abnormaal.
  Ik loop er nu al een tijdje mee rond en soms gaat het beter en soms weer slecht...

  Reageer
  #11

  de straal is krachtig genoeg, behalve op het einde (wat normaal is). Ook heb ik wel het gevoel dat als ik erbij naar het groot wc ga, er nog veel nakomt en ik snel weer moet...

  Reageer
  #12

  Ik houd de plas heel lang op tot ik echt niet meer kan...

  dit is natuurlijk een slechte zaak.......Bij plasaandrang moet je naar de WC gaan en dat niet voortdurend uitstellen. Zo kun je zelf problemen veroorzaken met de sluitspier van de blaas.
  Grote hoeveelheid is natuurlijk normaal als je wacht totdat je het echt niet meer kunt ophouden..je blaas is dan ook echt vol....

  Reageer
  #13

  Tandor,

  los van dit feit, is het wel abnormaal dat ik na een half uur weer moet? en dan wel veel?

  Reageer
  #14

  Zou ik hierdoor de klachten van nadruppelen en snel weer moeten gaan krijgen?

  Reageer
  #15

  Het zijn inderdaad klachten die daardoor zouden kunnen ontstaan.

  Reageer
Reageer op: Nadruppen en snel terug naar wc moeten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief