ingekapselde niersteen verwijderen of niet

  • #1

    hallo ik zit met een vraag ik kan dit zelf niet vinden op internet ik heb sinds 2006/2007 nierstenen al meerdere keren vergruisd allemaal weg zei mijn uroloog via echo,s en rontgenfoto,s niks meer te zien toch bleef ik een felle pijn houden zoveel pijnstillers gehad maar nog steeds niks urine elke keer schoon later leek het mijn uroloog toch beter om een ct scan te maken en ja hoor daar zat toch nog een niersteen ingekapseld dus nu is mijn vraag dit wil ik ook nog met de uroloog overleggen hoor maar toch graag een mening van wie dit ook heeft mee gemaakt de ingekaplselde niersteen operatief weg laten halen via operatie rug of toch laten zitten men zegt dat je nierkanker kan krijgen als de steen blijft zitten is dat mogelijk ik vind het beide een enge gedachte nier kanker maar ook de operatie zie ik tegen op wie o wie weet raad

    Reageer
    #2

    Hier kan niemand je raad in geven. Ieder geval is een geval op zich. Dit is toch echt iets om met de uroloog te bespreken. Die heeft je dossier en weet precies wat er aan de hand is en wat wel en niet kan en wat daar de eventuele risico's van zijn.

    Reageer
    #3

    Anoniem

    Ik heb hetzelfde euvel. Ben een dag voor de kerst geopereerd. Via de plasbuis niersteen weggehaald en heb 3.5 week met een drain gelopen. Veel pijn gehad. Er zit nog een ingekapselde steen en kam bijna niet werken van de pijn. Vanmiddag weer naar de huisarts en vrijdag een echo. Wil er ook snel vanaf dus ik begrijp precies wat je bedoel. Wordt vervolgd. Sterkte.

    Reageer
    #4

    mijn man is al 3 x in de niersteen vergruizer geweest,de eerste 2 x is er weinig niersteen losgekomen,na de tweede keer in de vergruizer te zijn geweest,zei de urologe dat de steen ingekapseld zit en hij er operatief uitgehaald moet worden,maar hij moest nog een keer in de vergruizer,nu komt er erg veel steen en gruis los,nu is mijn vraag,kan de ingekapselde steen dan ook weg zijn,of moet ie toch nog geopereed worden?

    Reageer
    #5

    Doorgaans gaan ingekapselde stenen niet weg door vergruizing. Maar dat zal dan nog eerst wel onderzocht worden

    Reageer
Reageer op: ingekapselde niersteen verwijderen of niet


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief