HELP! Elke 5 a 10 minuten plassen

  • #1

    Hallo allen,

    Heb het forum doorzocht, maar ben niet echt hetzelfde tegengekomen als waar ik last van heb.

    Ik moet elke 5 a 10 minuten plassen. Ik kan dat niet onderdrukken. Ik voel dat mijn spier bij mijn blaas continue aangespannen is. Het gebeurd vooral als ik in de buurt van 1 persoon of meer ben en er geen toilet in de beurt is. Ik zit hierdoor al een week ziek thuis. Heb een kantoorbaan met veel klantcontacten en het van kwaad tot erger.

    Ik gebruik nu 3 dagen Detrusitol 4mg per dag en drink voldoende om niet uit te drogen. Mijn huisarts is volgende week op vakantie. Heeft 1 van jullie nog tips.

    Ik kan al amper boodschappen doen, aangezien ik dan moet plassen als ik in de rij bij de kassa sta.

    Groet,

    Anton

    P.S. ik ben 35 jaar en heb nooit eerder dit probleem gehad.

    Reageer
    #2

    Detrusitol is een receptgeneesmiddel dat de spierspanning van de blaas verlaagt waardoor de blaas groter wordt en meer gevuld kan raken en dus de aandrang afneemt. Detrusitol wordt voorgeschreven bij een hyperactieve blaas.

    Waarom heeft uw arts dit aan u voorgeschreven, want het is niet gewoon dat Detrusitol wordt voorgeschreven bij acute klachten omdat een hyperactieve blaas vaak pas later wordt vastgesteld als andere meer voor de hand liggende oorzaken van het vele plassen zijn uitgesloten.

    Allereerst zou de huisarts onderzoek moeten doen naar de urine om vast te stellen dat er geen sprake is van een urineweginfectie.

    Indien dat wél het geval is, dient u voor een urineweginfectie behandeld te worden.

    Ik begrijp de keuze van uw arts op basis van de informatie die u geeft niet. Detrusitol is in mijn ogen onjuist beleid maar wellicht heeft u meer informatie die het mogelijk zou kunnen verklaren.

    Reageer
    #3

    Sorry vergeten te vertellen,

    Ik ben ongeveer 8 weken geleden, toen het nog niet zo erg was, naar het ziekenhuis gegaan.

    urine onderzocht op SOA en blaasontsteking. Was beide niet het geval. Moest ook nog even op mijn rug liggen om te kijken of mijn blaas niet vergroot was of pijnelijk aanvoelde. Was ook beide niet het geval.

    Ik het op dat moment voornamelijk last van mijn urine op te houden in het openbaar vervoer op weg naar werk. Reistijd 1,5 uur heen en terug.

    Ben toen maar met de auto naar werk gegaan en dat ging een tijdje goed. Tot zo'n 1,5 week geleden.

    Dit heb ik aan mijn huisarts verteld en die heeft mij dit toen voorgeschreven

    Reageer
    #5

    Ik moet om de 5 min plassen. Vaak wanneer dit niet kan. Een ritje van 5 min wordt daardoor een hel. Help wat moet ik doen?

    Reageer
    #6

    Ga dan eens met de klachten naar de huisarts

    Reageer
Reageer op: HELP! Elke 5 a 10 minuten plassen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief