Eiwit urine bij kind

 • #1

  Hi,

  Vandaag heeft mijn kind van bijna 4 voor de tweede keer in korte tijd eiwitten in zijn urine. Wij lopen al bij de kinderarts omdat er eerder herhaaldelijk microscopisch bloed te zien was. Dit is nu dus weg. De nieren waren tijdens een echo in augustus helemaal goed en vandaag was herhaling nodig van de urine om te bepalen of er nog bloed in zou zitten. Helaas krijgen we dinsdag pas de officiële uitslag, maar online was al eea in te zien. Voor nu is er volgens de dienstdoende arts geen zorgen omdat zij veel hoger zien op het ziekenhuis.

  Nu zag ik in de uitslag dat de eiwitten in de urine 0.15 waren, maar meer alarmerend was de eiwit/kr. Die mag max 5 zijn, bij mijn zoontje is hij 25. Helaas zegt dit me heel weinig en ik vroeg me af of iemand mij hier kan vertellen wit die ratio precies inhoudt. Wachten duurt lang, verder onderzoek zal waarschijnlijk toch wel komen. Maar desalniettemin maak ik me wel lichtelijk zorgen en de assistente kon er niks over kwijt aan de telefoon..

  Bvd voor het meedenken.

  Reageer
  #2

  De assistente mag er niks over zeggen omdat het bespreken van uitslagen is voorbehouden aan de aanvragende arts of namens hem of haar de huisarts.
  Dat zijn de regels helaas.
  En op dit forum zijn helemaal geen artsen of specialisten, dus mogen er daarom ook geen uitslagen worden besproken.
  Tenzij er iemand zou reageren die dezelfde uitslag zou hebben gehad

  Reageer
Reageer op: Eiwit urine bij kind


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief