Blaasontsteking en super moe

  • #1

    Hallo allemaal,

    Sinds een week ben ik echt extreem moe en had ik wat buikpijn. Omdat ik bij een huisartsenpraktijk werk heb ik zelf even mijn urine nagekeken en ik had inderdaad een blaasonsteking. Maar hoort die moeheid daarbij? Ik slaap echt genoeg maar op mijn werk moet ik gewoon moeite doen om niet in slaap te vallen. Dat is toch niet normaal voor iemand van 22??

    Reageer
    #2

    Ja hoor, dat kan zeker als gevolg van de blaasontsteking optreden. Je lichaam verbruikt veel energie om tegen de indringers te vechten.

    Bespreek het even met een van de huisartsen in jullie praktijk, want een jongedame die van vermoeidheid in slaap valt is niet normaal, en er kan misschien meer aan de hand zijn.

    Reageer
    #4

    Hoi Lieke,

    Hoe is het nu met jou? Toevallig heb ik het zelfde. Urineweg ontsteking (blaas enprostaat ook) en extreem moe, ondanks dat de bacterie niet meer aantoonbaar is. Ik vraag me ook wel eens af of die vermoeidheid wel normaal is. Overigens heb ik nog steeds last

    Reageer
    #5

    kheb 2 weken geleden blaasontsteking gehad en heb nu ook geen fut
    hoelang duurde het bij jullie?

    Reageer
    #6

    eerlijk gezegt? na ruim een jaar nog vaak moe. Door alle medicijnen en wat dan ook ben ik nooit meer op mijn oude peil gekomen. Iemand daar ervaring mee?

    Reageer
    #7

    Vermoeidheid (of moeheid) is een staat van lichaam en geest waarbij een persoon zich verminderd in staat voelt activiteiten te ondernemen en zich slaperig voelt. Vermoeidheid is over het algemeen een gevolg van een zware lichamelijke of geestelijke inspanning of een lange periode zonder slaap. Vermoeidheid kan echter ook een symptoom zijn van een lichamelijke of geestelijke aandoening, zoals hartzwakte, diabetes, hersenletsel (bijvoorbeeld een beroerte), of klinische depressie.

    Omdat bij vermoeidheid het concentratie- en reactievermogen afneemt, is een moe persoon niet optimaal in staat activiteiten uit te voeren die constante concentratie en/of reactievermogen vereisen, zoals het besturen van een voertuig.

    Als er sprake is van snelle vermoeibaarheid in combinatie met andere klachten, zoals malaise, spierzwakte en duizeligheid, kan dit duiden op het chronischevermoeidheidssyndroom.

    Reageer
    #8

    Anoniem, bedankt. De vermoeidheid is soms en met vlagen. Door de ontsteking heb ik heel veel medicijnen (antibiotica 4 soorten en combis) gehad en krijg nu ook extra testosteron om dat dat onvoldoende wordt aangemaakt en ik onder de norm zit. Sinds dien knapt het redelijk op al is het met vlagen terug soms. Verder slik ik nog steeds medicijnen waar ik nooit meer vanaf ga komen volgens de uroloog.
    De ziekte en persoonlijke problemen zorgen er dus voor dat de vermoeirheid blijft. Het is echter niet alleen geestelijke vermoeidheid dus.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hallo ik heb ook regelmatig blaasontsteking en het gooit dan ook mijn hele suikerhuishouding in de war
    Die vermoeidheid wordt bij mij altijd wat weggewimpeld maar nu lees ik bij jullie dat ik niet de enige ben
    Andere klachten (behalve dat ik van de geur van mijn eigen urine bijna over mijn nek ga) heb ik niet
    Tegenwoordig als ik onverklaar verschrikkelijk moe ben weten we hoe laat het is
    Maar wat doen jullie aan die ontstekking behalve dan voor de zoveeltst kuur slikken
    Sjanien

    Reageer
    #10

    Sjanien, je kunt je dokter eens vragen of je een onderhoudskuur kunt krijgen. Dan slik je iedere avond een pilletje en vaak helpt dit heel goed. Ik heb het zelf ook en sindsdien nooit meer last gehad van een blaasontsteking.

    Reageer
    #11

    bij een blaasontsteking en ter voorkoming van een nieuwe , is het slikken van Granberry+ vit.C en D-mannose zeker het proberen waard. En slik tijdens/na een antibioticakuur altijd probiotica om de darmflora weer te herstellen. Maar bij ernstige / acute klachten toch ook altijd even naar de huisarts.
    sterkte, Brenda

    Reageer
    #12

    Moeheid is redelijk normaal bij een forse ontsteking hoor. Je lichaam verbruikt dan veel energie ook. Bij mij heeft het extra effect gehad op andere delen/organen. De oorzaak is nooit echt achterhaald en het is ook nooit echt overgegaan die moeheid. Idd die cranberry zou helpen. Bij een man komt het niet veel voor een blaasontsteking. Maar als die er is dan kan het heel lastig zijn om kwijt te raken.

    Reageer
    #13

    dag mensen
    goed ik heb al veel blaas onsteking in me leven gehad en heb er nu toevallig ook 1
    wat ik weet is dat al mijn energie binnen hele korte tijd allemaal weg is
    goed aangezien ik dit doe ik ook lekker rustig aan
    voel me slap licht duizelig slaap slechter
    ga zo maar door
    goed de mecicijnen zorgen ook voor dat je moe word
    en dat duurt altijd even eer dat uit je bloed is
    ik weet als ik blaas onsteking pas de oude ben over 3/4 weken
    dus mesnen over moeiheid gesproken je lichaam moet gewoon langzaam weer bij tenken

    vroeger lag ik 6 dagen op bed van blaas onsteking
    dus is niet of 1 dag maar moeiheid datblijft zeker

    groeten
    johan

    willen metnsen niet letten op mijn taal fouten bedankt.

    Reageer
    #14

    Mijn dochter van bijna 11 had nier reflux en is geopereerd in juni dit jaar.
    Daarna onderhoudsdosis antibiotica gehad voor 3 maanden tot eind september. Daarna alweer 2 keer blassontsteking gehad en ze is erg moe. Slaapt meer als 12 uur per nacht. Is ook autistisch. Ook is ze elke nacht nat sinds de operatie. Is er iets mis gegaan bij de operatie?

    Groetjes
    Marion

    Reageer
    #15

    Hallo Marion, heb je dit besproken met haar behandelend arts?

    Reageer
Reageer op: Blaasontsteking en super moe


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief