Schuim op urine, wat kan het zijn?

 • #1

  Al enkele maanden heb ik een laagje schuim op mijn urine. Zowel sochtends als op de dag. Niet elke dag is het even erg. Huisarts heeft op bacteriën en “eiwit totaal” gecheckt en dat was het niet. Het is aanwezig op verschillende toiletten dus geen reactie met schoonmaakspul oid en het heeft niet te maken met plaskracht. Ik had dit vroeger nooit.

  Weet iemand wat nog een andere oorzaak kan zijn?

  Reageer
  #2

  Dat heeft voornamelijk te maken met wat je eet en vooral wat je drinkt en hoeveel je drinkt en aan de kleur van de urine te zien, drink je dus te weinig water

  Reageer
  #3

  Bedankt. De urine lijkt inderdaad wat donker terwijl ik ruim voldoende drink, met name thee en water. Verder houd ik de afgelopen maanden erg veel vocht vast. Zo is soms mijn urine erg donker terwijl ik veel heb gedronken en op andere momenten zit ik 5 keer in een uur op het toilet met een volle blaas terwijl ik veel minder heb gedronken. Alle keren zit er overigens schuim/bubbels op de urine. Wel minder als de urine lichter gekleurd is.

  Weet je toevallig welke voedingsstoffen kunnen zorgen voor bubbels?

  Reageer
  #4

  Het zal toch vooral door drinken worden veroorzaakt. Thee en ook koffie o.a.. Hangt er dan wel vanaf hoeveel je drinkt

  Reageer
  #5

  Ik heb hier sindskort ook last van. Ik drink 2,5 liter water op een dag. En op veel toiletten schuimt mijn urine ook. Ik drink geen koffie. Waardoor zou het kunnen komen dan?

  Reageer
  #6

  @Lorro Je zegt "op veel toiletten" ,bedoel je daarmee toiletten op verschillende locaties? Dan zou door bijvoorbeeld schoonmaak middelen of toiletblokjes kunnen komen

  Reageer
  #7

  Door een blokje in het spoelwater misschien

  Reageer
Reageer op: Schuim op urine, wat kan het zijn?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief