druk op blaas

 • #1

  Sinds een maand of 3 heb ik last van een drukkend gevoel op de blaas, ik dacht dat ik een blaasontsteking had en ben gelijk veel gaan drinken en cranberry bruistabletten gaan nemen, maar na een week toch maar even naar de dokter, de urine was wel troebel maar verder geen ontsteking dus advies gewoon goed drinken. Na 2 weken ben ik weer terug gegaan en mijn urine laten controleren en die was helemaal goed. Aangezien het de éne dag minder was dan de andere dag heb ik het nog aangekeken. Uiteindelijk mijn urine op kweek laten zetten en laten testen op Soa's, daar kwam niets uit behalve dat ik gardnerella had, en moest dit aankijken want meestal ruimt je lichaam dit zelf wel op. Nu is het nog steeds zo dat ik er nog niet vanaf ben, soms een paar dagen weg en dan komt het weer terug. Heb verder geen bloed in mijn urine.
  Is er misschien iemand die dit ook heeft gehad en/of weet wat ik verder nog kan doen?
  Wordt er een beetje moe van!!!

  Reageer
  #2

  Gardnerella vaginalis ook bekend onder de namen gardnerella vaginitis, anaërobe vaginosis, anaërobe vaginitis of bacteriële vaginosis is een overmatige groei van 'slechte' bacteriën in de vagina. Oorzaak is verstoring van het PH-milieu in de vagina. Onder normale omstandigheden houden de melkzuurproduceerde lactobacillen bacteriën het natuurlijk milieu van de vagina in stand. Wanneer het natuurlijk milieu van de vagina verstoord raakt kunnen andere bacteriën de overhand krijgen en wordt van gardnerella vaginalis gesproken. Klachten zijn o.a. jeuk, irritatie, overmatige afscheiding en een visachtige geur.
  Oorzaken kunnen zijn: overmatige hygiëne, het reinigen van de vagina met zeep, te lang inhouden van tampons, sommige medicijnen (antibiotica) en gebruik van het spiraaltje

  Reageer
  #3

  Metronidazol is een antibioticum dat wordt toegepast bij infecties met anaerobe bacteriën en specifieke protozoa. Het is het middel van eerste keus bij infecties met de anaerobe ziekenhuisbacterie Clostridium difficile. In Nederland is ruim 90-95% van deze Clostridia - in ieder geval in vitro - gevoelig voor metronidazol.
  Metronizadol is het middel van eerste keuze bij de behandeling van trichomonas-infecties, giardiasis, en door amoeben veroorzaakte proctocolitis en leverabces. Om recidieven te voorkomen is het raadzaam bij trichomonasinfecties ook de partner te behandelen.

  Reageer
  #4

  Bedankt voor jullie reacties!

  Maar volgens mijn dokter horen mijn klachten niet bij de gardnerella, of kan dat gewoon verschillen per persoon?

  Ik heb wel even gekeken op verschillende sites en kwam mensen tegen die soms ook die druk hadden en dus ook gardnerella hadden.

  Ik heb de dokter al gebeld en ik krijg een verwijzing om een echo te laten maken van de buik.

  Als ik een verzakking zou hebben van het één of ander zou ik dat toch moeten voelen?

  Alvast bedankt voor jullie reactie's.

  Gr. Sol

  Reageer
  #5

  Ben benieuwd naar de uitslag van de echo. Laat je die weten?

  Beterschap.

  Reageer
  #6

  Heb inmiddels een echt laten maken van de buik en alles was goed.

  Moet zeggen dat ik bijna 3 weken geen last heb gehad en dan net voor de menstruatie is het weer begonnen en dan is het weer de éne dag niets en de andere dag weer wat meer last.

  Ga nu maar beginnen met Care-free D-mannose om te kijken of dit helpt.

  Zijn er mensen die dit ook hebben gebruikt, zou graag jullie meningen willen weten over dit product.

  Alvast mijn dank,

  Sol

  Reageer
  #7

  Er is geen enkel wetenschappelijk bewijs dat deze producten helpen.

  Reageer
  #8

  Nou ja op zich hoor je er wel goede verhalen over, dus even afwachten of het bij mij helpt.

  Ik lees een heleboel over het blaaspijnsyndroom en over ic, maar de symptomen zijn bij iedereen zo anders. Ik heb eigenlijk alleen last van de druk op mijn blaas, zonder verder pijn te hebben, het is gewoon een vervelend gevoel.

  En ja mocht het toch lang aanhouden dan zal ik wel naar een uroloog moeten voor verdere onderzoeken, maar daar zie ik enorm tegenop.

  Gr Sol.CUT Ketcham

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  ik ging even googlen op druk op blaas en ik vond deze pagina. Ik kan me helemaal hierin vinden. al zeker 3 maanden ook last van voor mijn gevoel sluimerende blaas. maar urine is schoon.. maar het is gewoon niet goed en het geeft een algeheel irritant gevoel in je lijf. Nu heb ik maandag een afspraak bij de dokter gepland en is de uitslag van urine ook bekend.. ik hoop dat het dan een bacterie is ofzo...bah verzakking lijkt me niet fijn, heb ik ook al wel aan gedacht...
  maar fijn om herkenning te vinden in deze klachten.

  Reageer
  #10

  hey ik denk dat je door een volle maag dat probleem heb na het dat je wc bent geweest is de drukte ook weg je moet elke dag poepen denk ik

  Reageer
  #11

  Ik zit al een paar weken met hetzelfde probleem.
  Continu gevoel van moeten plassen, dacht ook aan blaasontsteking en had hetzelfde gedaan als jij.
  Maar uiteindelijk toch naar me huisarts met me potje plas, niks te zien? 2 dagen later weer gegaan met urine, was wel een eiwitje en bloedspikkel te zien dus antiboticakuur gehad. Na 5 dagen klachten niet weg. Terug naar huisarts inwendig onderzoek gehad, baarmoeder was goed, na het inwendige onderzoek waren de klachten ff iets minder, gisteren inwendige echo gehad ook niks te zien was netjes. Maar zei wel dat me darmen erg druk waren... Dus ik ga denkelijk maar eens langs mijn darmspecialist om er daar naar te laten kijken ( heb colitis ulcerosa). Anders weet ik het ook niet meer, en ben langzaamaan wanhopig aan het worden. Overdag gaat het wel, maar in bed liggen is rampzalig, slaap enorm slecht door dit hele gedoe.

  Reageer
  #12

  Ik heb precies dezelfde klachten.
  Ik nam nu medicatie voor blaasontsteking maar het ambetant plasgevoel gaat niet over.
  Ik heb ook wel last van opgeblazen buik.
  Hoe gaat het nu bij jullie? Wat helpt wat niet?

  Reageer
  #13

  Probeer eens cranberry pillen/sap/jus... Verdiep je er eens in!

  Maaike

  Reageer
  #14

  Oh dames ik word ook helemaal gek, drukkend gevoel
  Zelfs vorige week zaterdag naar de huisartsenpost geweest
  Deze konden niks vinden, wel werd de druk minder nadat ik die week erna anti biotica heb gehad van de dokter, ze zei je hebt wel iets meer bacteriën en je hebt een vies?! Plasje maar we kunnen geen duidelijke blaas ontsteking vindenhet hielp weinig, afgelopen week terug geweest nu een kuur gehad en een soa test nu hoop ik gewoon dat daar wat uit komt puur omdat ik dan een oorzaak heb, die druk is zoo vervelend l! Slik 3x per dag cranberry capsules en 2x vit C 1000mg per stuk en daarbij drink ik 1,5L water per dag!!! Ik ben radeloos denk er ook constant aan, iemand tips of enig idee wat t is? Mijn dank is groot!!!

  Reageer
  #15

  Als de klachten blijven aanhouden, de huisarts geen passende oplossing kan vinden, is het tijd voor de uroloog.

  Reageer
Reageer op: druk op blaas
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief