Urine heel soms 1x grijs tot aubergine

 • #1

  Hallo,
  Ik heb sinds een jaar denk ik al wel, heel af en toe, ongeveer eens in de 1 of 2 maanden, dat m'n urine ineens een grijzige tot soms aubergine paarse kleur heeft. En dan is dit ook maar bij 1 plas zo, heel bijzonder en nergens iets over te vinden. Ik heb verder geen pijn of andere gekke dingen. Heb wel het idee dat het misschien samenhangt met plotselinge heftige pijn of emoties. Dus ging ervan uit dat het eej soort stress reactie was van het lichaam. Maar dan is het wel vreemd dat daar niks over te vinden valt online. Ik maak me eigenlijk geen zorgen omdat ik me verder wel goed voel over het algemeen, maar zou toch erg graag willen weten wat de oorzaak is want er valt geen echt patroon te ontdekken.

  Reageer
  #2

  Om daar iets over te kunnen zeggen zou eerst de afwijkende urine eens gecontroleerd moeten worden

  Reageer
  #3

  Dank voor de reactie. Dat klinkt logisch. Het probleem is alleen dat ik nooit weet wanneer, dus opvangen wordt erg lastig.
  Ik ben toch benieuwd wat uw idee erover is, klinkt dit als iets zorgwekkends waarmee ik in uw ogen naar de dokter zou moeten?

  Reageer
  #4

  Haal een potje bij de huisarts en zorg dat je het bij de hand hebt. Als je dan een keer vreemd plast dan gebruik je dat potje. Je kunt daar wel mee naar de huisarts gaan die zou dan wat bloedonderzoek kunnen doen

  Reageer
  #5

  Ehh..dat potje halen en zorgen dat ie in de buurt is is op zich een goed idee, maar ik zie het natuurlijk wel pas na het plassen..en ehh, ik voel me echt een muts nu, je kan het toch niet vanuit de wc in dat potje scheppen? ๐Ÿ™ˆ Ik bedoel dan is het vast niet puur urine meer.

  Reageer
Reageer op: Urine heel soms 1x grijs tot aubergine
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief