kreatinine in urine

 • #1

  is kreatinine in urine 18.5 mmol, schlecht?

   

  en waroom is in bloed kreatinine anders dan in urine?

  Reactie
  #2

  Omdat de een in je bloed circuleert en de ander wordt uitgescheiden.
  De reterentiewaarden zijn
   voor mannen: 5.8 - 16.4 mmol/ 24 uur
   voor vrouwen: 4.5 - 13.3 mmol/ 24 uur

  Het is dus verhoogd. Alleen de kreatininewaarde van de urine zegt niet zo heel veel. Dan moet er ook nog naar andere waarden worden gekeken

  Reactie
  #3

  hier John alle waarden in foto van uitslaag want mijn arts is op vakantie en de assistente zij dat betje schommelen is maar niets <b>ergs!</b>

  Reactie
  #4

  Wat de kreatinine betreft en de eGFR, dat zijn samen de waarden voor nierfunctie, is dat verder niets om ongerust over te zijn.
  Maar je cholesterol is aan de hoge kant, een schildklierwaarde is aan de hoge kant en ook je bloedsuikerspiegel. Ik vermoed dat je overgewicht hebt?

  Reactie
  #5

  Ja John ik heb het overgewicht normal moet ik rond 90kg zijn maar ik ben 120 ik heb van alles geprobeerd om af te vallen maar lukt mij paar kg dan over enige tijd krijg ik de terug.

  p.s bedankt uit de grond van mijn hart voor uw snelle reactie John. 🙂

  Reactie
  #6

  Vraag aan de huisarts een verwijzing voor de MDL arts om naar de schildklier te laten kijken en laat een suikercurve doen vanwege je bloedsuikerspiegel. Je cholesterol is met het overgewicht dan wel te verklaren. Ben je ook al bij een diëtiste geweest?

  Reactie
  #7

  Ow.
  Hoe oud ben je, ben je man of vrouw en hoe groot ben je?

  Reactie
  #8
  1. Ik ben man van 1.81cm en ben ik 40 jaar oud, ja advies van dr.assistente was om af te vallen maar ik twijfel het mischien heb ik wel medikatie nodig bij cholesterol en wat betreft suiker ze zij dat hoeft nu geen medikatie davoor, voor schildklier heb ik wel thyrax.

  En over 2 weeken wil ik ook op vakantie maar als ik deze uitslag heb gezien ben ik betje wel onrustig van geworden om dat te doen.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Niet leuk wat ik nu ga schrijven, maar ik moet eerlijk zijn.

  Met 40 jaar en een lengte 1.81 mtr. zou je gewicht niet boven 80 kg moeten zijn.  En dan heb je met 120 kg ernstige obesitas. En dan vallen me de bloeduitslagen eerlijk gezegd nog mee.

  Zo snel mogelijk naar de internist en naar een diëtiste!

  Ik zie geen reden waarom je niet op vakantie zou kunnen. Maar zou je wel willen aanraden om:

  Geen frisdranken , geen snacks, geen fastfood, geen alcohol, zo min mogelijk suiker te gebruiken, geen vet eten, zoveel mogelijk mager vlees te nemen en niet teveel aardappelen. Drink minimaal 2 liter water per dag en beweeg 1 uurtje per dag

   

  Reactie
Reageer op: kreatinine in urine
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief