Nadruppelen, zwakke straal, zwakker orgasme man

 • #1

  Hoi, ik ben 31 jaar en al jaren heb ik last van nadruppelen na een toilet bezoek. Als ik terug op mijn plek ga zitten, buk of opsta komt er meestal nog een scheutje of een paar druppeltjes mee. Ik plas zo'n 8x per dag, veel, langdurig en met een zwakke straal. Ook is in de jaren mijn orgasme van spuitend klaarkomen veranderd naar meer met druppels. Nu ben ik zo'n 10 jaar verder en is het besef er steeds meer, waardoor ik er bewuster mee bezig ben.

  Als ik alcohol had gedronken (maar een paar glazen) en dan sex had kreeg ik een enorm plasdrang en zat ik, vaak s'nachts, enorm persend op de wc. Dit heb ik zo'n 5 jaar gedaan, totdat ik een aantal jaar geleden besloot gewoon geen alcohol meer te drinken.

  Zelf denk ik dat het enorm persen wat jarenlang een paar keer per week voor kwam niet bevorderlijk is geweest voor dit nadruppelen en straalsterkte.

  Ik ben ook terug gaan denken en net na mijn 20ste heb ik een acute blinde darm operatie gehad, waardoor ze een flinke snee in mijn buik hebben gemaakt. Rond die tijd is de zwakte van de straal en orgasme ook begonnen volgens mij en het nadruppelen pas later. Voor die tijd ging ik ook minder naar de wc.

  Nu ben ik bij de huisarts geweest en die heeft urine onderzoek gedaan en mijn prostaat gevoeld, beide niets en dacht aan de bekkenbodem. Bij de bekkenbodemfysiotherapeut geweest en die voelde ook niets bijzonders en stelde ontspanningsoefeningen voor en bekkenbodemtraining voor. Ik heb de oefeningen niet lang uitgevoerd, dit ga ik nu oppakken om het toch maar te proberen.Vind het wel tegenstrijdig advies, omdat je vooral leest over overactieve of zwakke bekkenbodemspieren, dus ik heb meer het idee dat je OF moet ontspannen OF krachttraining. Zelf neig ik meer naar spierzwakte door de operatie, persen na orgamse, zwakker orgasme en slechter afkunnen knijpen.

  Ben vooral benieuwd of mensen dezelfde ervaring hebben gehad en misschien handige tips kunnen geven voor het nadruppelen

  WAT NIET WERKT: druk op perineum uitoefenen na het plassen zorgt ervoor dat er meer plas uit komt, maar toch heb je dan vaak nog last van nadruppelen. Zittend plassen nagenoeg geen verschil met staand plassen.

  Reactie
  #2

  Het lijkt toch meer op overspannen bekkenbodemspieren . De bekkenbodemfysiotherapeut moet niet voelen, maar meten. Daar hebben ze speciale meetapparatuur voor

  Reactie
Reageer op: Nadruppelen, zwakke straal, zwakker orgasme man
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief