Zorgen over blaasontsteking

 • #1

  hallo, ik heb vorige week woensdag(avond) een blaasontsteking gekregen. Ik heb toen veel water gedronken en medicatie (zonder voorschrift) genomen tegen de blaasontsteking. Tegen zondag had ik het gevoel dat de blaasontsteking zo goed als weg was. Gisteren (maandag) wordt ik wakker en voel ik dat ik dringend naar het toilet moet (ik was dus al tijdens mijn slaap aan het inhouden om te plassen). Ik ga naar het toilet en het branderige, pijnlijke gevoel is weer helemaal terug. Ook merkte ik dat de urine helderrood was (rare beschrijving maar het zag eruit alsof je bloed zou mengen met veel water). Gelukkig was er tegen de middag al geen sprake meer van dat bloed in mijn urine. Ik blijf de medicatie nemen en merk wel weer verbetering. Ik heb niet zo’n heel erg branderig gevoel meer, maar wel vaak aandrang en kleine beetjes plassen. Het is nu dus bijna een week dat ik deze blaasontsteking heb en ik maak me wat zorgen om het feit dat deze precies weg was en dan weer terugkeerde en mijn urine even lichtrood kleurde. Moet ik me zorgen maken? Naar de dokter gaan? Of gewoon nog de medicatie nemen en afwachten?

  Reactie
  #2

  Welke medicatie gebruik je

  Reactie
  #3

  urocystil, en ik moet ook wel bij vermelden dat ik last heb van een overactieve blaas/aandrangincontinentie, maar ben hier nog nooit mee naar de huisarts geweest omdat ik denk dat daar toch niet veel aan te doen is

  Reactie
  #4

  Dat is een kruidenmiddel. En bij een fikse ontsteking gaat dat zeker niet helpen. Ga dus naar de huisarts voordat je dadelijk een nierbekkenonsteking gaat krijgen.
  En voor je incontientieprobleem zou je naar een bekkenbodemfysiotherapeut mketen gaan. Bespreek dat ook met je huisarts

  Reactie
Reageer op: Zorgen over blaasontsteking
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief