pijn plassen en poepen en zeurende terug komende pijn

  • #1

    IK heb al sinds juli dit jaar pijn bij het plassen en poepen en een zeurende pijn tussen anus en balzak in die uitstraalt naar het uiteinde van mijn penis. waarschijnlijk afkomstig van de prostaat.

    soms gaat het weer een paar weken weer over maar het komt dus steeds ook weer terug. ik ben al verschillende keren naar de huisarts geweest maar die wilde geen antibiotica geven.

    ik heb mij gisteren laten doorverwijzen naar de uroloog.

    ik heb nu constant een zeurende pijn in onderbuik en voel mij ook soms een beetje misselijk en het gevoel van over geven.

    ik ben bekend met prostaatklachten. bij eerder uroloog bezoek in het verleden werd er met een apparaat gekeken naar de prostaat en die zag allemaal litteken weefsel in de prostaat van de ontstekingen die ik al gehad heb. ik vraag mij af waarom mijn prostaat zo blijft ontsteken? en hoe je daar pijn bij het poepen van kan hebben?

    ook vraag ik mij af of de huisarts wel juist gehandeld heeft door 3 maanden terug geen anti biotica te geven. hij was positief toen het weer over ging maar het komt dus wel met regelmaat steeds terug en zijn we nu dan niet verder van huis...

    Reageer
    #2

    Wat het poepen betreft:
    De prostaat ligt tegen de darmwand van de endeldarm. Als je prostaat is opgezet, kan hard drukken en harde ontlasting wel voor wat klachten zorgen. Daarnaast kunnen overspannen bekkenbodemspieren de klachten ook veroorzaken. Bespreek het met de uroloog.
    Over de antibiotica: als niet helemaal zeker is of het ook wel een prostaatontsteking is, moet er ook geen antibiotica worden gegeven.

    Reageer
    #3

    Ik heb geen harde ontlasting en toch doet het zeer. maar dat is vooral als het komt. daarna heb ik minder pijn als het eruit gaat. het lijkt er toch op dat het de kringspier is. ik voel ook wel eens jeuk daar. maar ik vind het vreemd dat de pijn tot in de plasbuis van de penis voelbaar is. en ook met plassen brand het soms.

    wat mij verder opvalt is dat bij het douchen .ik spoel dan mijn anus en eikel af met de douchekop en geen zeep maar dat de pijn dan erger word. vaak is er geen pijn tot dat ik ga douchen en mijn delen dus afspoel. ik wil graag schoon zijn en water lijkt mij toch geen kwaad te kunnen of wel??

    Reageer
    #4

    De waterstraal kan iets te hard zijn... Met gewoon wassen is het volgens mij ook schoon

    Reageer
    #5

    @ ikhebpijn, ik heb precies dezelfde klachten net of er een bacterie zit die klachten geeft na het douchen .

    zijn de klachten bij jou ook ontstaan na orale seks?

    Reageer
    #6

    Nee dit is niet ontstaan na orale seks, ook niet na andere seks .ik had jaren geen seks toen het probleem de kop op stak

    ik doe de douche straal express van ver weg dus kan eigenlijk ook niet te hard zijn.

    zaterdag had ik heel veel last. ik heb dan ineens ook last van veel urine verlies na het plassen. dit is opmerkelijk want als ik geen last heb dan heb ik dat ook niet.

    na zaterdag leek het weer iets beter te gaan en gisteren avond ineens weer branderig gevoel na het plassen.

     

     

     

    Reageer
    #7

    Ik kom net terug van de uroloog in het ziekenhuis.

    mij werd vooraf gevraagd te komen met volle blaas voor een flow test. vooraf had ik express veel water gedronken. eenmaal aangekomen stond ik op klappen. bij de test bleek ik een krachtige straal te hebben en ik plaste 670ml.

    daarna werd ik binnengeroepen voor nog een echo. hieruit bleek dat mijn prostaat wat was gezwollen. zowel aan de linkerkant en de rechterkant maar rechts meer dan links. en er was een ontsteking te zien in de prostaat plus dat er nog zeker een halve liter in mijn blaas zat na het plassen.

     

    nu kwam de uroloog tot het volgende besluit. de prostaat kan ontstoken zijn doordat de blaas niet goed werkt en ik mij daardoor niet goed kan leegplassen. bacterieen blijven dan achter en zodoende ontsteekt de prostaat. oftewel de prostaat is ontstoken door andere reden waardoor de prostaat gezwollen is en daardoor word de blaas belemmert om zich goed te kunnen ledigen.  nu gaat hij dus onderzoeken wie het eerst was. de kip of het ei. ik heb nu ontstekingsremmers gekregen en tabletten die de plasbuis meer open zetten.

     

    op mijn vraag aan de uroloog of er bacterieen via de plasbuis in de prostaat konden komen als je bv sex hebt gehad is dus niet het geval..

     

    maar goed mijn prostaat is dus wel degelijk ontstoken en daarvan heb ik die pijn. de ene dag minder dan de andere dag. dat de huisarts niks zag bij urine screenen is dan heel normaal. maar wil dus niet zeggen dat er geen ontsteking in de prostaat aanwezig is.

    ik ben blij dat ik zelf bij de huisarts gevraagd heb voor doorverwijzing en hem niet meer verder heb laten kijken. ik voelde mij al niet meer serieus genomen. ik vind dat huisartsen sneller moeten doorverwijzen. toch zeker als iets al maanden aan de gang is. nu heb ik medicatie voor een maand en moet ik over een maand terug komen en gaat de uroloog weer een echo van de prostaat maken om te kijken of er verandering is.

    Reageer
    #8

    Ik heb trouwens nu weel weer meer last sinds de echo. de uroloog heeft met het apparaat tegen de prostaat gezeten en dat voel ik nu wel in de prostaat. toen de huisarts mijn prostaat voelde had ik erna ook meer pijn. dit komt dan waarschijnlijk toch door de ontsteking die in de prostaat zit. en zoals John schrijft doordat de prostaat gezwollen is pijn met drukken.

    alleen ben ik er nog niet precies achter waardoor met douchen de pijn ook toeneemt. maar misschien doordat ik meer aandrang in de blaas krijg door het water wat stroomt..

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    @ikhebijn ben je er al achter wat de oorzaak is van je problemen ?

    ik heb namelijk hetzelfde ik denk een bacterie die ze niet kunnen vinden .

    ik heb nu ontzettend veel flankpijn in beide flanken en mijn hele buik doet pijn

    Reageer
Reageer op: pijn plassen en poepen en zeurende terug komende pijn


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief