plassen en vitamine C?

  • #1

    hallo,

    Ik heb sinds een week het idee dat ik vaker moet plassen. Het vreemde is dat ik in de voormiddag dit niet zo ondervind, terwijl ik in de namiddag en 's avonds meer moet plassen. Met vaak plassen bedoel ik ongeveer na een uur het gevoel hebben dat ik vrij dringend moet en ik uiteindelijk niet zoveel plas (in vergelijking met de drang). Het doet ook geen pijn of geeft geen branderig gevoel. Wel heb ik soms het idee dat ik nog steeds moet plassen als ik op het toilet zit terwijl ik volledig uitgeplast ben. Ik neem ook sinds enige tijd elke ochtend Revitalose (bevat vitamine C) om een goede concentratie te hebben tijdens het leren. Ik had ergens gelezen dat een hogere hoeveelheid vitamine C in het lichaam vaker plassen kan veroorzaken. Klopt dit of zou dit plassen een andere oorzaak hebben?

    Alvast bedankt

    Reageer
    #2

    iemand?

    Reageer
    #3

    Dat is een vraag die ik zo helaas ook niet kan beantwoorden. Het kan van de vitamine C komen. Gewoon stoppen dan merk je vanzelf of het daarvan is.

    Reageer
    #4

    Toch bedankt voor het antwoord!
    Heb vanmorgen geen vitaminen ingenomen en heb tot nu toe het idee dat ik minder moet plassen. Hopelijk blijft dat zo!

    Reageer
    #5

    Ik heb ook het idee dat dit soms een effect van vitamine C is. Een paar jaar geleden na een vitamine C tablet sochtends moest ik onderweg naar school onverwacht zo nodig dat ik in m'n broek plaste. Mijn blaas is zwak maar zoiets overkomt me normaal nooit, er waren ook geen andere oorzaken aan te wijzen.

    Reageer
    #6

    Ik zie dat in het middel acesulfaam zit, een kwalijke kunstmatige zoetstof. Maltodextrine heeft invloed op de bloedsuikerspiegel. Van de andere stoffen weet ik het niet precies.

    Voor een betere concentratie zou ik beginnen met volwaardige voeding en aanvulling van wat vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren. Van die combinatiepreparaten weet je niet altijd of het het juiste is en wat die hulpstoffen allemaal doen. Je kan je eens laten adviseren in de betere vitaminezaak.

    Reageer
    #7

    Ik heb ook het gevoel dat je vaker moet plassen bij gebruik van vitamine C en meer dorst.

    Reageer
Reageer op: plassen en vitamine C?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief