Lichte druk op nieren

 • #1

  Hallo,

  Ik ben zeventien jaar en heb een licht drukkend gevoel bij mijn onderrug, op de plek waar mijn nieren zitten.

  Het doet geen pijn, maar als ik rustig zit en niets doe merk ik zeker wel dat de druk er is.

  Ik denk niet dat naar de doktor gaan al nodig is, het drukkend gevoel is pas een dag of twee aanwezig. Ik heb geen pijn tijdens het plassen, geen symptomen als moeheid, duizeligheid, misselijkheid, hoge temperatuur, etc. Naast dit drukkend gevoel voel ik me prima.

  Ik denk dat ik misschien wat meer water moet drinken en vaker naar de WC moet gaan, om te kijken of dit helpt. Is dat een goed idee of is het verstandiger om meteen naar de doktor te gaan?

  Reageer
  #2

  Begin maar eens wat meer te drinken. Als de klachten dan aanhouden, of erger worden, ga dan naar de huisarts.

  Reageer
  #3

  Goedendag,

  Al jaren lang heb ik druk op de plek waar de nieren zitten en ook de rechterbovenbuik op de plek waar de lever zit. Best wel vervelend maar niet pijnlijk. Ben er ongeveer vier keer voor naar de dokter geweest waarbij er o.a. bloedonderzoek en urine controle op eiwitten is gedaan. Dit laatste ook doordat ik zo vaak moe(s)t plassen, maar dat zou door een gespannen blaas komen. Is inderdaad nu iets minder vaak. Betreft de onderzoeken zou alles prima in orde zijn. Precies zoals bij een andere klacht die met vermoeidheid en hoofdpijn te maken had waarvoor ik meerdere keren kwam, alles prima in orde, stress, psychisch. Uiteindelijk komt het door ernstig slaapapneu. Ik ben er niet zo voor om steeds naar de dokter te gaan en al helemaal niet met al die maatregelen tegenwoordig. Maak me toch wel wat druk over die druk bij de nieren en lever. Drink toch meer dan 2 liter per dag. Wat is uw advies hierover?

  Reageer
  #4

  Heb je een CPAP voor je slaapapneu?

  Reageer
  #5

  Wel eerder gebruikt. Het verergerde de vermoeidheidsklachten gigantisch. Volgens de slaapapneuvereniging zou je na drie, vier dagen gebruik op zijn minst iets beter voelen waarbij de nadruk lag op elke nacht de cpap gebruiken(deed het eerst een paar weken om en om, omdat het best wel hinderlijk zit). Nergens in de bijsluiter staat dat het een bijwerking zou kunnen zijn dat je nog veel moeier wordt. De arts zij dat de vermoeidheid er dan uit komt en het een 1/2 t/m 2 jaar kan duren voordat je een positief resultaat merkt. Ik ben na 15 dagen elke nacht de cpap gebruiken er mee gestopt. Dit is ondertussen ongeveer zes maanden geleden. Maar wat zou die druk bij de nieren en lever kunnen betekenen? kwam iets tegen over nierstuwing & nierstenen maar dit heb ik al heel lang. Heb bovendien drie maanden terug bij een onderzoek vernomen dat mijn prostaat prima is. Heeft u enig idee?

  Reageer
  #6

  De CPAP moet je toch iets langer gebruiken dan 15 dagen voordat het resultaat heeft...Die is ook niet alleen maar om beter te kunnen slapen, maar ook om andere klachten en problemen te voorkomen die door slaapapneu veroorzaakt kunnen worden.
  Over de andere klachten kan ik helaas weinig zeggen zonder enige vorm van onderzoek. Of naar de huisarts of naar een fysiotherapeut

  Reageer
  #7

  Een Cpap zou voor het hele leven zijn, Werd mij verteld. Als je na 15 dagen dagelijks gebruik nauwelijks meer uit bed kan komen dan lijkt mij dat een slecht teken. Dan kun je beter direct in een verzorgingstehuis gaan want ik woon alleen. Bovendien wordt er immers nergens iets over vermeld dat, dat normaal zou zijn. Er werd wel vermeld dat je na ongeveer drie tot vier nachten gebruik je iets fitter zou voelen. Kan me moeilijk voorstellen dat je meer dan een jaar zo een aparaat moet gaan gebruiken om erachter te komen of het verbetering brengt. Dan zou ik een jaar lang, wie weet, amper mijn dag kunnen doorkomen alleen maar om dat uit te testen. Het is natuurlijk mogelijk dat andere klachten er mee te maken hebben. Probeer nu een goed slaapritme te houden en zo veel mogelijk gezond te leven. Ben o.a. zo goed als gestopt met alchol drinken wat ik meestal vier dagen per week deed. In ieder geval bedankt voor uw reactie. Groet, Mars

  Reageer
Reageer op: Lichte druk op nieren
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief