bobbel achter kies

  • #1

    ik heb sinds een aantal dagen een bobbel achter mijn laatste kies rechtsonderin
    in het begin had ik er geen enkele last van maar nu begint het toch behoorlijk te irriteren
    en het begint er op te lijken dat ik hetzelfde krijg rechtbovenin achter mijn laatste kies alleen heb ik daar geen bobbel

    ik heb er vooral last mee met doorslikken van eten/drinken en in mindere maten tijdens het lachen

    iemand enig idee wat dit kan zijn

    Reageer
    #2

    doorkomen verstandskies? Anders een ontsteking. Naar de tandarts!
    goed forum: http://www.tandarts.nl
    Sterkte Brenda

    Reageer
    #3

    Ik denk ook verstandskies.. Dat heb ik namelijk ook wel eens gehad.

    Reageer
    #4

    Wanneer een verstandskies voor problemen zorgt of kan gaan zorgen, kan de tandarts in overleg met de patiënt besluiten om de verstandskies te verwijderen. Wanneer er geen problemen worden verwacht met het verwijderen van de verstandskies, dan zal de tandarts dit zelf doen. Wanneer de tandarts het verwijderen van een verstandskies als moeilijk beschouwt, zal deze de patiënt vaak doorverwijzen naar een kaakchirurg. Vaak zal van tevoren een röntgenfoto van de verstandskies gemaakt moeten worden, om de wortelstructuur van de verstandskies te kunnen zien.

    Enkele redenen om een verstandskies te verwijderen: wanneer de verstandskies de kies ervoor aantast; bij chronische of terugkerend acute pericoronitis; wanneer de verstandskies carieus is; wanneer de verstandskies parodontaal is aangedaan; wanneer behandeling of mondhygiëne onmogelijk is, doordat b.v. de verstandskies te ver achterin ligt; preventief, er wordt verwacht dat de verstandskies in de toekomst één van de bovengenoemde problemen zal geven.

    Reageer
    #5

    dat heb ik ook wel eens maar ik kan het weg drukken en dan ontploft het een soort van

    Reageer
    #6

    @Sammiya... ontploft?! Er spat iets open? Dat is toch niet goed. Verzorg jij je gebit wel goed en zorg je voor een goede mondhygiëne?

    Reageer
Reageer op: bobbel achter kies


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief