Heb nu sinds een ja"/>Al 12 mndn blaartjes verhemelte (geen aften), wie weet wat dit is?! - Medische Forum - Dokter.nl

Al 12 mndn blaartjes verhemelte (geen aften), wie weet wat dit is?!

 • #1

  Heb nu sinds een jaar(!) kleine doorzichtige blaartjes op mijn verhemelte die nooit weggaan. Het enige wat ze doen is ('snachts) een beetje indrogen, om vervolgens weer te vullen met vocht. Ze zijn stevig... ik kan ze niet kapot maken. Ze zitten er al 12 maanden op exact dezelfde plek.
  De huid eronder/eromheen is pijnlijk en verdikt. Soms raken de blaartjes ontstoken.

  Tandarts, kaakchirurg, dermatoloog geweest... ze weten niet wat het is. Het zijn in ieder geval GEEN aften. Ik zelf denk aan een afwijking aan de oppervlakkige speekselkliertjes (die zitten daar volgens mij).

  Wie o wie weet wat dit is? En nog belangrijker: hoe kom ik er in hemelsnaam vanaf?! Clobetasolzalf geprobeerd, dat gaf alleen wat verlichting, maar verder deed het niet veel.
  Ik ben ze inmiddels erg beu, want heb er elke dag pijn en hinder van (niet alleen van de blaartjes, maar ook vooral van de verdikte huid eromheen). Sad

  Zie foto (doorzichtige blaartjes in het midden, daarboven verdikte bobbelige huid die pijnlijk is).

  BBCode you used is not allowed.

  Help svp!

  Tnx

  Attachments:
  Reactie
  #2

  Nooit last van koortslippen ?

  Reactie
  #3

  Nee, nog nooit een koortslip gehad. Men dacht eerst aan herpesvirus. In eerste instantie PCR test ook positief. Maar latere tests allemaal negatief, terwijl de blaasjes er nog gewoon onveranderd zaten. Ook Valacyclovir hielp niets. Dus waarschijnlijk toevalstreffer. Het gros v.d. mensen heeft ooit t herpesvirus opgelopen maar er nooit last van.

  Herpes blijft ook niet maandenlang aaneen aanwezig, zonder tussenpozen (bij een immuuncompetent persoon zoals ik), neem ik aan. Die blaasjes horen na een week of 2 toch minstens een keer te verdwijnen. Die van mij zijn nooit verdwenen. Die er nu zitten zaten er 12 maanden geleden ook al op exact dezelfde plek.

  Dus ja, groot mysterie 🙁

  Reactie
Reageer op: Al 12 mndn blaartjes verhemelte (geen aften), wie weet wat dit is?!
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif