antidepressiva

  • #1

    hallo....

    zijn er vrouwen die tijdens de zwangerschap antidepressiva slikken of hebben geslikt en zijn er antidepressiva's die je mag gebruiken tijdens de zwangerschap of weetiemand een alternatief van antidepressiva die je wel kan gebruiken tijdens je zwangerschap...

    groetjes van kimberly

    Reageer
    #2

    ja, ik ken ze wel, wel onder begeleiding van een arts!
    Of misschien kun je langzaam afbouwen voor de zwangerschap, gaat dat niet, dan op tijd bespreken wat het beste is om te slikken.

    Reageer
    #3

    je mag het niet eens gebruiken als je zwanger bent echt niet het liefst helemaal geen pillen ook geen parasetamol

    Reageer
    #4

    Gebruik van antidepressiva tijdens de zwangerschap dient te worden vermeden. Anderzijds blijkt uit steeds meer onderzoek dat het gebruik van antidepressiva (klassieke en SSRI's) tijdens de zwangerschap de kans op intra-uteriene dood of geboortedefecten niet verhoogd.

    Het gebruik van antidepressiva tijdens de zwangerschap lijkt ook geen negatief effect te hebben op de cognitieve ontwikkeling, de taalontwikkeling en gedrag en temperament van jonge kinderen. Wel blijkt dat een depressie bij de moeder een negatieve invloed heeft op de cognitieve- en taalontwikkeling van hun kinderen. Alles wijst erop dat klassieke antidepressiva en SSRI's dus met relatief weinig risico tijdens de zwangerschap kunnen worden gebruikt.

    Al met al niet aan te raden maar als het echt moet, dan in overleg met een psychiater, liever dan met de huisarts, tenzij de huisarts goed op de hoogte is. je kutn wat dit betreft misschien beter de verloskundige raadplgene.

    Reageer
    #5

    bedankt voor de reacties

    maar is er ook een alternatief daarvoor bv iets watje homopaties kunt gebruiken....

    Reageer
    #6

    je zou naar een Klassiek Homeophaat kunnen gaan, die is meestal wel in staat om je met dit soort klachten te helpen. zeker de moeite waard!
    zoek een goede in jouw buurt via de beroepsverening NVKH.
    woon je in de buurt van Alphen a/d RIjn?
    Brenda

    Reageer
    #7

    Het gebruik van selectieve serotonineheropnameremmers (SSRI’s) tijdens de zwangerschap geeft een twee keer zo groot risico op een kind met een autism spectrum disorder (ASD). Dat schrijven Lisa Croen e.a. in Archives of General Psychiatry.

    Reageer
    #8

    Heb een vraagje.

    Ben nu 2 dagen over van sertraline naar duloxetine. Omdat ik erg last had van klaarkomen tijdens de seks. En omdat ik vaak last heb van licht in mijn hoofd. Had ik ook al voor de antidepressiva. Maar kan het zijn dat het nu na 2 dagen duloxetine opeens heel erg is dat licht in mijn hoofd. Moet je lichaam ff wennen aan die nieuwe antidepressiva? Had best een aardige dag en dan opeens word het heel erg. Is dat normaal?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Heel goed mogelijk dat je lichaam even moet wennen

    Reageer
    #10

    Heb al vaker met je gesproken en weet dat licht in mijn hoofd vooral een hyperventilatie ding is. Maar kan er maar lastig mee leven. Word er zo gek van. Kost echt mijn plezier. Die duloxetine is wel een goeie antidepressiva denkt u? Die sertraline had ik wel klachten

    Reageer
    #11

    Dat is moeilijk te zeggen. als het werkt, dan werkt het ook goed. Maar op voorhand is dat niet te zeggen

    Reageer
Reageer op: antidepressiva


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief