scherpe pijn in ogen

 • #1

  Sinds een jaar heb ik last van scherpe steken in mijn ogen. In het begin was het alleen mijn rechter oog. Ik heb er alleen snachts last van. Ik ben al een paar keer bij de huisarts geweest maar omdat ik alleen 'snachts last heb kan hij niet achterhalen wat er aan de hand is. Overdag heb ik geen last. 'snachts wordt ik wakker van opeens een scherpe steek in mijn oog(rechter)Ikkan dan bijna niet mijn ogen openen. Het oog begint te tranen en de pijn is snijdend (tot huilens aan toe) sinds kort begint mijn linkeroog ook. Voor de huisarts is het een raadsel, hij wil mij niet doorsturen naar een oogarts omdat deze waarschijnlijk ook niets zal vinden. Ik kan moeilijk de huisarts 'snachts bellen wanneer ik de pijn heb. Mijn oog wordt ook iets rood, tevens traant deze als een gek. Wie heeft hier ook last van of heeft iemand dit wel eens vaker gehoord. Ik zou er graag iets meer over willen weten. Mijn zicht is niet minder en overdag heb ik geen last.

  Reageer
  #2

  Ik vind het onzin dat de huisarts je niet doorstuurt. Blijkbaar vind hij dat er niets aan de hand is, of kun je hem niet overtuigen van de noodzaak van een beter onderzoek.
  Erg vervelend voor je.
  Ik zou nogmaals naar de huisarts gaan en erop staan dat je een doorverwijzing krijgt, want hij kan je niet verder helpen, en daar zijn dus de medisch specialisten voor!

  Reageer
  #3

  Ik heb dezelfde problemen en ook een oogarts heeft geen oorzaak gevonden. Heb jij ondertussen al een oplossing voor je probleem gevonden ?

  Reageer
  #5

  Hallo Ik heb sinds twee weken dezelfde klachten als hierboven beschreven staan
  Ben zo blij dat ik niet de enige ben
  Ik ben al zovaak bij de huisarts geweest heb zalfjes tot pillen en injecties gekregen tegen de pijn maar niets helpt!!!
  Ik zie heel erg tegen de nachten op:(

  Hoop dat iemand weet wat er aan de hand kan zijn

  Reageer
  #6

  Heb je injecties gekregen? Welke injecties? Welke medicatie heeft de huisarts je verder voorgeschreven?

  Reageer
  #7

  immigran injecties.. die moest ikzelf injecteren
  en nu heb ik twee soorten medicijnen ammotriptiline
  en sandoz maar het helpt gewoon helemaal niets zit nu bijna met een oog dicht dit te typen:(
  en van die ammotriptiline ben ik zo duf als het maar zijn kan het is een soort kalmerings tabl!

  pfffff word er hopeloos van:(

  Reageer
  #8

  Hai
  ik heb vorige week precies hetzelfde gehad. Ik heb bij de huisartsenpost Livocab oogdruppels gekregen en ik moet zeggen dat deze heel snel werkten. Volgens de dienstdoende huisarts was een een vorm van allergie. Heb jij al iets anders voorgeschreven gekregen?
  Marianne

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Livocab is een middel tegen hooikoorts. Het bevat levocabastine, een zogenaamd antihistaminicum.

  Amitriptyline is een tricyclisch antidepressivum met een sterk sedatieve en sterk anticholinerge en antihistaminerge werking.

  Imigran bevat sumatriptan dat behoort tot de
  triptanen (5-HT1 receptoragonisten) en wordt gebruikt voor de behandeling van migrainehoofdpijn en vermindert de verwijding van de bloedvaten.

  Reageer
  #10

  Ik heb sinds een paar maanden dit probleem ook. Omdat ik toch al onder controle liep bij de oogarts wegens een bewegende friebel voor mijn oog, kon die dus niets bijzonders vinden. De huisarts had zoals hij zelf zei een heldere dag en vertelde dat hij dacht dat ik last had van droge ogen. Oogdruppels gehad , s'nachts voor het slapen gaan 1 druppel in het betreffende oog en probleem was opgelost. Echter de oogdruppels van de huisarts mocht je maar een maand gebruiken, daarna ben ik overgestapt op natuurlijke oogdruppels. Ik moet zeggen ik ben een gelukkig, oogpijnvrij mens. Het is het proberen waard. Baat het niet dan schaadt het ook niet zoals ze wel zeggen.

  Reageer
  #11

  Hoi,heb denk ik hetzelfde probleem.Heb het s'morgens en/of s'nachts. Soms wekenlang niet,soms ook 2 keer per nacht/ochtend.Doet verrekte pijn.Een broer en een van mijn zusters heeft het ook.Lijkt wel of er een reiger in je oog vliegt.
  Het gebeurt bij ons eigenlijk pas bij het openen van de ogen,net of ze te droog zijn.

  Reageer
  #12

  Zorgen jullie wel voor voldoende ventilatie 's nachts? Slapen jullie met de ramen open?

  Reageer
  #13

  Ben zo blij dat ik het nu lees want ik heb er ook vreselijke last van. Niemand heeft een oplossing.
  De dokter zegt niks te kunnen zien aan mijn ogen.
  Bij mij begon het ook met één oog en nu doet de ander ook gezellig mee.
  Het is een onbeschrijfelijk pijnlijke steek waardoor je 10 minuten op de rand van het bed moet bijkomen.
  Als iemand een oplossing heeft, zou dat zeer welkom zijn.

  Reageer
  #14

  Voor wie het nog nodig heeft, deze site heb ik zojuist gevonden.
  Heel herkenbaar en verklaarbaar waarom een huisarts niets ziet.
  Wat ik niet begrijp is dat de huisarts het niet oppert als eventuele diagnose, als zelf ik het kan vinden op het internet.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Cornea-erosie

  Ik hoop dat de link werkt, het woord is in ieder geval: cornea erosie

  Succes!!

  Reageer
  #15

  Hey iedereen,

  Net als jullie heb ik ook al 3 jaar hevige pijn aan één oog. Ik wordt er 's nachts van wakker en hetgene wat ik ervaar is: steken, branderig gevoel, bonkend gevoel, tranen, hitte en roodheid in en rond mijn oog (dit laatste kan mss door het wrijven ontstaan). Zelf heb ik nog geen hulp gezocht, maar ben wel informatie beginnen op te zoeken en ik denk dat mijn ervaring sterk aanleunt aan de ziekte: het Sjögren-syndroom. Wie weet vinden jullie ook dat de symptomen sterk gelijken. Zal zoiezo binnenkort een afspraak maken met de neuroloog. Van zodra ik iets meer weet, zal ik het zeker op deze forum plaatsen! GTZ

  Reageer
Reageer op: scherpe pijn in ogen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief