Natuurlijk alternatief voor Ecitalopram

  • #1

    Geachte, ik gebruik reeds jaren Ecitalopram, op dit moment zo een 2 jaar 5mg per dag. Ik ben 43jaar en reeds enkele jaren een totaal verlies aan libido. U begrijpt, dit heeft zijn weerslag op mijn relatie met mijn 32 jaar jonge vriendin. Ik ervaar dit dan ook als zorgelijk. Ik weet dat ik vatbaar ben voor depressie maar ik zou zo graag weer 'wat' libido terug krijgen. Ik heb allerminst erectie problemen verder maar ik ben nooit met sex bezig, thuis niet, op tv niet en in mijn gedachte niet. Ik kijk ook niet naar (jonge) vrouwen om verder, iets wat kijkende naar leeftijdsgenoten toch normaal is denk ik. Ik wil nu graag met een natuurlijk product proberen om de Ecitalopram af te bouwen tot een '0-punt'. Kunt U mij adviseren met welk produkt U goede ervaringen heeft en/of andere ideeën om mijn libido weer terug te krijgen? In afwachting van uw reactie, met vriendelijke groet, J.Smeets

    Reageer
    #2

    Natuurlijke producten om de escitalopram te vervangen zijn er niet. Ik zou de klachten eerst eens met de voorschrijvend arts bespreken.

    Reageer
    #3

    Antidepressiva remmen de heropname van serotonine. Daardoor remmen ze ook de aanmaak van melatonine. Ook zorgen ze voor verlies aan vitaminen en mineralen.

    Alternatief zou zijn zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel, door te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels, wat beter is voor de aanmaak van je hormonen en neurotransmitters. De aanmaak van onder andere serotonine kan je verbeteren door gebruik van bepaalde vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren. Gebruik zelf 5htp maar dat mag je niet samen met een antidepressivum gebruiken. Je zou advies kunnen vragen aan een orthomoleculair therapeut. Natuurlijk ook zorgen voor voldoende beweging en daglicht.

    Reageer
Reageer op: Natuurlijk alternatief voor Ecitalopram


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief