Spastische darm ?

"/> Spastische darm ? - Medische Forum - Dokter.nl

Spastische darm ?

 • #1

  Goedeavond,

  Even een vraagje, ik heb de laatste maanden bijna elke dag last van mijn darm linksonder in mijn buik. Het voelt als tintelingen vaak gevolgd door gasvorming. Ik heb erg veel last van een opgezette buik maar heb gelukkig bijna nooit pijn. Zou het kunnen dat deze darm spasmeert waardoor er lucht ontstaat of is het echt een reactie op voeding. Ik heb er echt bijna elke dag last van ondanks ik vrij gezond eet voor iemand van 25. Veel probiotische voeding, geen frituur en geen granen en zuivel. Ik ben getest op gevoeligheid voor allergenen en vermijd daarom nu ook noten, gluten en lactose. Ondanks alle moeite die ik neem blijven de klachten. Wordt er echt depressief van en ben die lucht en gasvorming nu wel erg zat. Iemand die tips heeft of weet wat ik zou kunnen doen ?

  Reageer
  #2

  Zou er best een spastische darm kunnen zijn.
  Misschien toch handig om dit te bespreken met Huisarts,deze kent jouw dossier

  Reageer
  #3

  Bedankt voor je reactie joy. Ik ga maandag gelijk bellen. Pff het is niet meer te doen nu 48 uur achter elkaar last van die spastische darm. Nog nooit zo erg geweest

  Reageer
  #4

  Even voor de duidelijkheid: is er een spastische darm vastgesteld of denk je dat zelf?

  Als je niet bekend bent met pds of andere (vastgestelde)darmklachten, dan zou ik na 48 uur krampen even contact opnemen met de huisartsenpost en daar je verhaal even doen. Er kan dan ook iets zijn wat acuut de klachten veroorzaakt. Dan kunnen ze daar even meedenken of het verstandig is dat je eerder gezien wordt.

  Reageer
  #5

  Pds is nog niet vasgtgesteld bij mij. Ik ben wel voor deze klachten al vaker naar de huisarts geweest dit jaar. Het zijn geen krampen maar een continu tintelend gevoel alsof er iets op spanning staat. Buiten de gasvorming geen last van pijn of een vreemde stoelgang.

  Reageer
  #6

  Ontlasting drijft alleen vaak. Ziet er qua kleur en structuur wel goed eruit.

  Heb een ontlastingsonderzoek gehad waarbij een calprotectine waarde van 85 naar voren kwam. Verder negatief getest op parasieten en is mijn bloed ook goed.

  Reageer
Reageer op: Spastische darm ?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif