Voedselvergiftiging

 • #1

  Kan het zijn dat een huisarts je bij een voedselvergiftiging verwijst naar het ziekenhuis om je maag leeg te laten pompen? Zo ja, in welke omstandigheden is dit een 'gangbare' behandeling? Het klinkt mij zeer onwaarschijnlijk. Ik vind dit ook helemaal nergens op het web als oplossing. Toch is er een huisarts die een kennis van mij dit heeft voorgeschreven. Iemand die mij meer kan vertellen? Alvast hartelijk dank.

  Reageer
  #2

  Dat is toch echt zeer onwaarschijnlijk. Daar moet een andere reden voor zijn geweest

  Reageer
  #3

  Dank u wel voor het antwoord. Het leek mij ook onwaarschijnlijk. Is er iemand die dit leest die het wel herkent of in de omgeving heeft meegemaakt? Ik hou me aanbevolen voor reacties.

  Reageer
  #4

  Het kan gewoon niet. Op het moment dat je klachten krijgt van een voedselvergiftiging, is het probleem al van de maag naar de darmen verplaatst. Maag leegpompen heeft dan totaal geen zin.
  Een voedselvergiftiging zal in de regel ook niet tot een ziekenhuisopname leiden, tenzij er sprake zou zijn van ernstige uitdroging door diarree en braken. Maar dan krijgt men een infuus met vocht. Het lichaam regelt dat in de regel zelf. Wel kunnen er diarree remmende middelen en eventueel paracetamol tegen de koorts en pijn worden voorgeschreven.
  Maag leegpompen wordt in de regel alleen maar gedaan bij andere vormen van vergiftiging.

  Reageer
  #5

  Er kan een uitzondering zijn: Als iemand giftige paddenstoelen heeft gegeten bijvoorbeeld, kan de maag wel worden leeggepompt, maar dat moet dan wel heel snel na de inname gebeuren. Maar dat is dan een vorm die ik noemde als: andere vorm van vergiftiging

  Reageer
  #6

  Zeer bedankt voor uw uitvoerige antwoord. Ik vrees dan dat er iets anders aan de hand was inderdaad. Hier kan ik verder mee. Met vriendelijke groet, Thom

  Reageer
Reageer op: Voedselvergiftiging
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief