Ontlasting

 • #1

  Hallo, Ik heb een vraag over mijn ontlasting. Gedurende een half jaar heb ik nu een zurende pijn links in mijn bovenbuik. Verder heb ik altijd al onrustige darmen gehad (soms veel pijn) en verschillende kleuren ontlasting met een wisselende consistentie. Ook heb ik soms kleinere zwarte delen in mijn ontlasting. Vandaag (22-01-2021) zag ik dat ongeveer 40% van mijn ontlasting pik zwart was.

  Ik ben eerder naar de huisarts geweest, deze heeft een half jaar geleden getest op calprotectine in mijn feces, en een aantal andere waarden door een bloedtest. Hieruit kwam dat de hemoglobine, hematocriet en erytrocyten lichtelijk verlaagd waren en de neutrofiele granulocyten verhoogt waren. De calprotectine was negatief, dit gaf meteen aan dat er geen sprake was van ziekte van Crohn.

  Ik ben jong (21 jaar) waardoor ik zelf niet denk aan problemen met mijn darmen. Ook ben ik niet iemand die snel naar een huisarts ga, daarom probeer ik het eerst even via deze weg.

  Reageer
  #2

  Wat heb je de afgelopen 2 dagen gegeten en gedronken?

  Reageer
  #3

  eergisteren
  ontbijt: 3 LU crackers met smeerkaas
  middageten:2 waldkorn broodjes met ham
  avondeten: spagetti bolognese
  tussendoortjes: 'smiddags 2 kiwi's en 's avond wat chips

  gisteren
  ontbijt: 1 waldkorn broodje met kaas, komkommer en ham
  middageten: ovenbroodje met gesmolten kaas en een banaan
  avondeten: aardappels met sperziebonen en zalm
  tussendoortjes: 1 kaki en 's avonds een paar blokjes kaas met komkommer

  ik hoop dat het gedetailleerd genoeg is.

  Reageer
  #4

  Ik zie nu dat u ook vroeg om drinken. Ik drink bijna nooit frisdrank en alcohol. meestal drink ik slimpie (een soort ranja zonder suiker) en veel thee. Ik wissel veel af met thee soorten: gewone thee, smaakjes, groene, kruiden thee, enz...

  Reageer
  #5

  Daar zou je ontlasting niet zwart van moeten worden.. Kijk het even aan. Als het blijft ga je even naar de huisarts

  Reageer
  #6

  Oke, dat is duidelijk, bedankt voor u tijd. Ik nog één vraag aan u. Heeft u enig idee in welke richting ik moet denken omdat ik hier al zo'n lange tijd mee loop. Als u dat niet weet is het niet erg maar ik ben nieuwschierig waar u aan denkt.

  Reageer
  #7

  Eigenlijk aan niks. Het kan namelijk wel eens een keer voorkomen. En soms toch iets wat je dan gegeten of gedronken hebt. Alleen denk je daar dan niet altijd aan.

  Reageer
Reageer op: Ontlasting
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief